Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 13 / 2 / 0
Bongo - wygoda i czas, w przeciwieństwie do wiadra nie trzeba się pierdolić z montowaniem tego. Poza tym wszelkiego rodzaju ediblesy, jadłam dobre space ciastka, albo top to stary sprawdzony przepis na podgrzanie oleju z haszem i zmieszanie z jogurtem. Szybko i łatwo się to robi, a klepa trzyma nawet na drugi dzień.
  • 5 / 2 / 0
Nie wiem czemu ale lufka, może dlatego że nie umiem kręcić
  • 181 / 48 / 0
Odpowiedź brzmi - to zależy.
Ogólnie najwięcej tematu wypaliłem z lufki i cenię sobie tę metodę palenia za szybkość, dyskrecję, uniwersalność oraz dostępność samych szkieł.
Kiedyś jak pewnie większość palaczy byłem wielkim fanem wiader, bo klepały najmocniej, ale jak kupiłem pierwsze bongo to przerzuciłem się właśnie na nie, bo daje więcej frajdy, a dym jest łagodniejszy.
Lolków spaliłem najmniej, bo od momentu rzucenia szlugów tytoń był dla mnie zbyt mocny i dopiero filtry węglowe zmieniły ten stan rzeczy, ale i tak skręty palę najczęściej w towarzystwie, gdyż cały joint to dla mnie z reguły za dużo, a ciężko skręcić cienkiego lolka używając ww. filtrów.
Natomiast ponad półtora roku przerzuciłem się na waporyzowanie - jest zdrowsze, wydajniejsze i często też dyskretniejsze.
  • 12738 / 2466 / 0
Waporyzacja wygrywa pod każdym względem. Ostatnio lubię dodawać do suszu rozdrobnionej plasteliny własnej roboty (zarówno susz jak i plastelina z jednego krzaka więc nic się nie "miesza" w działaniu) do mojego vap cap'a. Efekty wizualne są spektakularne, bo para przypomina właściwie dym - szczególnie po drugim podgrzaniu. Tylko trzeba wyczuć jak i ile tego dodać. Metody na kanapkę nie polecam, bo robi się zator. Najlepsze efekty są, kiedy się ją rozdrobni i wymiesza w miarę równomiernie.
  • 173 / 35 / 0
Przychylam się do zdania przedmówcy, dobry waporyzer rozpierdala, nic innego nie ma nawet podjazdu. Osobiście używam głównie Venty. Ten konkretnie waporyzer jest kozacki, totalna topka waporyzacji. Nawet nie ma sensu rozkładać stacjonarnego waporyzera, chyba że chciałbym przyswoić dużą ilość naraz (choć do Venty wchodzi naprawdę sporo, to jednak do stacjonarnego wchodzi nawet 2-3 razy tyle).

Jedynie jako ciekawostkę napiszę, że w środku Venty znajdują się dwie zwykłe różowe baterie do waporyzera / e-szluga (nie pamiętam oznaczenia tej baterii). Wiem, ponieważ mój egzemplarz upadł o jeden raz za dużo i widzę przez pęknięcie obudowy. To trochę chujowo - człowiek włącza wszelkie opcje dot. oszczędzania życia baterii w ustawieniach waporyzera*, a producent mógłby po prostu zrobić zajebaną klapkę i pozwolić wymienić baterie w środku urządzenia.

* tak, ustawiam waporyzer przez apkę webową zapisującą ustawienia w urządzeniu przez bluetooth... future is now, old man, czy jakoś tak
Ostatnio zmieniony 27 kwietnia 2026 przez przekletykozisyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Ὦ τράγε, εἰ τοσοῦτον νοῦν εἶχες ὅσον πώγωνα…
  • 12738 / 2466 / 0
Future is now to mi się kojarzy z przedostatnim sezonem Fargo - swoją drogą zarąbisty serial. Teraz nawet żarówki mogą być sterowane przez internet.
U budżetowych wymienna bateria to chyba norma więc faktycznie lipa, że w wyższej półce nie ma. Ja jednak chyba już nigdy nie wrócę do elektronicznych ze względu na niezawodność manualnych. A jak waporyzator ma się zepsuć / uszkodzić, to zawsze w piątek. W manualnych nie ma się co zepsuć ot tak bo spadł.
  • 173 / 35 / 0
Moim pierwszym waporyzerem przenośnym był Arizer Air. Prosty waporyzer, który miał sporo wad, ale miał też kurewsko wielką zaletę - używał generycznych, wymiennych, tanich baterii. Tych samych, które znajdują się w środku Venty. W tym kontekście ciężko widzieć w chęci nie pozwolenia użytkownikowi wymiany baterii coś innego, niż chęć zarobku
Ὦ τράγε, εἰ τοσοῦτον νοῦν εἶχες ὅσον πώγωνα…
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.

Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi

Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.