Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 5893 / 1219 / 0
Po co Dzieciak ?

Wracając do tematu.
Jak dla mnie to strzał w przysłowiową dziesiątkę. Przez lata leczyłem się różnym szitem, paroksetyne brałem przez bite dwa lata swoje regularnie. Żadnej poprawy nie czułem... Mimo to brałem to dalej, z nadzieją że w końcu zadziała. Byłem jesienią w szpitalu (a kiedy ja nie byłem) i tam lekarz mi TO przepisał. Teraz nie mam żadnych negatywnych myśli. No nie mogę po prostu. Straciłem nie dawno nogę, i się tym w ogóle nie przejąłem. Tak dobrze na mnie działa. Brałem jakie czas 60 mg a od nie dawna zwiększyli mi do 90, a nawet do 120 mg.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 3 / / 0
Wy to właśnie nazywacie pozytywnym działaniem. Poprawą. Upierdolą mi nogę, ręka jak złamana, nakurwiam węgorza. Ja sam nie mogłem uwierzyć jak wielki był napływ postów w temacie antydepresantów. to się aż wierzyć nie chce co wy sobie robicie
  • 4 / / 0
Słyszałam że wenlafaksyna donosowo ma ciekawe działanie, więc się zastanawiam czy duloksetyna donosowo też może fajnie działać, leki przerobiłam już różne i co jakiś czas na nie wracam na pare tygodni
  • 5893 / 1219 / 0
Czy można brać tramadol na tym ?
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 5206 / 929 / 0
Raczej kiepski pomysł i bym nie ryzykował, i tak weźmiesz ale zarówno duloksetyna jak i tramadol są snri.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 142 / 11 / 0
Brałem pregabalinie 2x150mg od 1 dnia z duloksetyna 60mg, jakby pregabalina zaburza działanie snri? Dopiero odstawiam prege i czuje jakby się na nowo dulo ładowała. Kiedyś tak nie miałem.
  • 2219 / 369 / 0
12 marca 2026london5 pisze:
Czy można brać tramadol na tym ?
Teoretycznie - kategorycznie NIE
choć ja tam grzałem i było mi.. ciepło - podkładka z klona
Z powodu w.w odradzam to oczywiście.
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.