Odwrotni agoniści receptorów histaminowych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 4 / 1 / 0
Hej!

Czy prometazyna pomaga na lęki?

Dostałem ją i mam brać doraźnie. Gdy będę czuł niepokój .
  • 112 / 40 / 0
@Mowak W jakimś stopniu na pewno pomaga, ale nie ma dużego kalibru. Dziwie się że nie dał ci czegoś takiego jak xanax (alprazolam) czyli benzo stosowane na zaburzenia lękowe. Chociaż to pewnie zależy jak poważne są twoje lęki

Za to mieszając z kodeiną dostajemy jeden z najlepszych mixów (Lean). Proporcje to było jakoś 10mg kodeiny ma 6.5mg prometazyny. 100-150 kody na początku starczy.
  • 127 / 10 / 0
To ma mulić do spania?Czy jak ma działać? Zjadłem 2 pigułki i po 1.5godz nadal nic nie czuje. Ile tego trzeba wziąć?
  • 6 / / 0
Zakupiłem dzisiaj leana z 290mg kody i 240mg prometazyny. Można to wyzerować, czy lepiej podzielić na 2 dawki? Tolerke mam zerową. Na co dzień biorę 40mg miansecu na sen i 225mg wenli
Ostatnio zmieniony 24 maja 2025 przez Dkshrm, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 327 / 68 / 0
weź lepiej na dwie dawki, dużo tej prometazyny
czas zwolnić
  • 381 / 113 / 2
Czy to prawda to co piszą że prometazyna jest deliriantem w dużych dawkach? Jeśli tak to ile trzeba zjeść żeby lunatykować?
  • 177 / 27 / 0
Dobrze usypia, 50mg pomaga zasnąć szybciej i wyciszyć natłok mysli.
Przedstawienie musi trwać.
  • 3107 / 1067 / 0
bardzo pomocny, wyciszający i w dodatku nieuzależniający lek, z którego korzystam już on dawna - jedynie syrop poznałem relatywnie niedawno (jest mocniejszy, szybciej wchodzi, i to mimo mniejszej zawartości promatazyny)

prometazyna, będąc pochodną fenotiazyny, jak i pierwsze leki przeciwpsychotyczne, może być błędnie klasyfikowana, ale to pierwszy lek antyhistaminowy, wyprzedzający czasy hydroksyzyny (o ile spamiętałem daty). jej profil farmakologiczny, w kontraście do w/w, czy też leków OTC tejże grupy (np. desloratadyna), działa, w wyraźny sposób, na OUN powodując uspokojenie i sedację - stąd często podawana przed zabiegami, co wychodzi z mody. dodatkowo - silny antagonizm rec. H1 odpowiada za działanie przeciwalergiczne (zejście świądu, uczucia puchnięcia i ciepła). zakres terapeutycznych zastosowań jak najbardziej zasadny.

natomiast dla nas, głównie opiatowców, jest to środek z niebios zesłany, bo nic tak nie wzmaga efektu narkotycznego np. dihydrokodeiny, metadonu, jak właśnie "difka" - i to już w dawce 25 mg

ja kiedyś wziąłem po tapentadolu z morfiną, to miałem oczy wielkości szpilek, mimo rozbujanej tolerancji na opioidy. a przeież fizycznie nie zawyża poziomu opiatów w osoczu - a jednak, ugrzanie b. mocne.

natomiast teraz, po redukcji, Diphergan 25 - pomaga mi nie stosować tyle morfiny (IR), oksazepamu, zolpidemu, czy tramadolu. nie muszę też brać na noć 25 mg promazyny, bo z "difką" starcza mi 12.5 mg

lek bardzo uniwersalny, tabletki bardziej na uspokojenie ogólnie podłych, ale trzymanych w ryzach myśli, a syrop (byłem zszokowany, gdy po 20 minutach uderzyła mnie fala wyciszenia i wy******* na cokolwiek) raczej do zadań specjalnych, bo właśnie rychło działa.

ten lek pozwolił mi zredukować spore ilości leków benzodwuazepinowych, a to naprawdę duże słowa i jest dla mnie ważny, a zatem muszę pochwalić się niżej - pokazując zaledwie tegoroczny, skonsumowany przydział.

jedynie niesprawiedliwe są ceny prometazyny, głównie Dipherganu, kontra hydroksyzyny (jakikolwiek gen.), którą ma się za grosze i jeszcze na zniżkę. drażetki dipherganu są nierefundowane, czyli obligatoryjne 100% - a producent już nie polski, tylko z DE (Baush-Health ([?]) - ok. 48-52 PLN, a syrop 39.99, więc drogawo, ale ja i tak wolę to, skoro pomaga, niż na darmo stosować Sedam - przykładowo (Bromazepam).

pozdrawiam, przodo!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 5 / / 0
Witam pytanie na szybko , jak zrobić ekstrakcję z difka 25mg? Te otoczki cukrowe trzeba zmywać ? Robić zimną/ciepłą wodą?Da się wgl coś takiego zrobić ?
  • 3107 / 1067 / 0
prometazyna, jaką obecnie mamy w formie drażetek doustnych (Diphergan), jest b. trudna do wyekstrahowania z tej dobrze kojarzonej, czerwonej "difki" 25mg. Diphergan jest lekiem nie nadającym się do przerabiania i podawania dożylnego, takie działanie niesie za sobą b. ryzykowne konsekwencje zdrowotne. prometazyna oralnie, to świetny środek wzmacniający i wystarczy, że łykniesz sobie 1-2 te drażetki, a opioid podany w strzykawce będzie znacznie wzmocniony. mówię z doświadczenia - Diphergan przerabia się b. ciężko i mozolnie, a i tak strach tego potem podać (dodatkowo - pochodna fenotiazyny, jaką jest, bardzo słabo rozpuszcza się w wodzie, więc z tej 25-tki, która by konkretnie coś dała doustnie, wstrzyknąłbyś z 10 mg i to przy dobrych wiatrach, co poczułbyś tylko przy podaniu). zatem odradzam ze wzgl. bezpieczeństwa.

ja do tego używam syropu Polfergan i takie 20-30 ml potrafi, w sposób subiektywny, z 120-140 mg morfiny "zrobić" doznanie, które idzie odczuć, jakbym pstryknął dobre 160, czy 180 mg narkotyku. niewinny syrop przeciwwymiotny o uspokajających właściwościach, a naprawdę - nic innego nie wzmacnia tak opiatów, w tak specyficzny sposób. no, może poza gabapentynoidami (3 kaps. gabapentyny 300 mg też potrafią sprawić, że głowa opada, zanim wyciągnie się pompkę z przedramienia).

prometazyna, diazepam i cyklobarbital z luminalem, to były środki często używane "za komuny", celem wzmocnienia dawnego "kompotu", czy makiwary. kiedyś jednak nikt nie dbał o "BHP" iniekcji dożylnych i takie środki wzmacniające po prostu kruszono na wiadomy pył, zalewano, mieszano - po czym (często bez filtracji) dolewano do pompki z opiatami.

ja chciałem przy okazji polecić syrop Polfarmexu i przypomnieć o jego egzystencji, bo nie tylko Diphergan mamy w obrocie, jeśli chodzi o syrop. Polfergan w/w koncernu, to koszt ok. 26 zł, gdzie za Diphergan trzeba zapłacić prawie pięćdziesiąt złotych. poniżej zdjęcie poglądowe - ja już od dawna pobieram głównie syrop (szybko wchodzi i intensywnie uderza), a mam go co 10 dni z POZ-u, więc mi go nie braknie.

pozdrawiam, przodownik.
Polfergan.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
ODPOWIEDZ
Newsy
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Więzienie za 0,11% przekroczenia?

Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.