Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 1887 / 204 / 0
Wątpię, chyba że to potliwość na tle nerwowym/wynikająca z dużego pulsu
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 960 / 17 / 0
Ta potliwosc jest po lekach ssri I na tle nerwowym
  • 960 / 17 / 0
Czy mozna brać propraponol z nebiwolol?
  • 4 / / 0
Siema. Niedawno lekarz przepisał mi metroploror, że względu ma przyspieszone tempo i arytmie czasem w klatce zaboli lecz jeszcze go nie bralem. Niewiadomo jeszcze jaka mam bo czekam dopiero na holtera. Ja generalnie od 3 miechów mam jakieś problemy z pikawa i krążeniem, ale sama arytmia zaczela sie od dwóch tygodni. Od dwóch tyg jesy tak że nawet szlug robi mi źle bo serce kolata przyspiesza we łbie się kręcić, kiedyś tak nie miałem nigdy po niczym. Tak jak pisałem jeszcze nie brałem tego metroploru, napisze mi ktoś jak on działa z innymi używam z doświadczenia?
Najbardziej mi chodzi w zasadzie tylko o alko bucha i nikotyne. I jak ewentualnie zasugerować lekarzowi żeby go zmienił na newibolol? Bo słyszałem że on iesy neutralny do chlania. Nie chcę mówić wprost bo może coś będzie podejrzewać, co mam zmyslec że mi kuska po tym nie staje czy jak? Z góry dzięki za odpowiedzi
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.