Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 1882 / 203 / 0
Wątpię, chyba że to potliwość na tle nerwowym/wynikająca z dużego pulsu
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 960 / 17 / 0
Ta potliwosc jest po lekach ssri I na tle nerwowym
  • 960 / 17 / 0
Czy mozna brać propraponol z nebiwolol?
  • 4 / / 0
Siema. Niedawno lekarz przepisał mi metroploror, że względu ma przyspieszone tempo i arytmie czasem w klatce zaboli lecz jeszcze go nie bralem. Niewiadomo jeszcze jaka mam bo czekam dopiero na holtera. Ja generalnie od 3 miechów mam jakieś problemy z pikawa i krążeniem, ale sama arytmia zaczela sie od dwóch tygodni. Od dwóch tyg jesy tak że nawet szlug robi mi źle bo serce kolata przyspiesza we łbie się kręcić, kiedyś tak nie miałem nigdy po niczym. Tak jak pisałem jeszcze nie brałem tego metroploru, napisze mi ktoś jak on działa z innymi używam z doświadczenia?
Najbardziej mi chodzi w zasadzie tylko o alko bucha i nikotyne. I jak ewentualnie zasugerować lekarzowi żeby go zmienił na newibolol? Bo słyszałem że on iesy neutralny do chlania. Nie chcę mówić wprost bo może coś będzie podejrzewać, co mam zmyslec że mi kuska po tym nie staje czy jak? Z góry dzięki za odpowiedzi
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.

Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków

Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.