No właśnie nie wiem czemu dostałem go, by brać rano z Escitalopram, to jest wersja XR, może dlatego? czy to nie ma znaczenia?
17 marca 2026patrzacinaczej pisze: Hey, został mi przepisany Trittico XR wraz z SSRI, na zaburzenia lękowe, z samego rana mam brać, ktoś miał taką kombinacje i jak odczucia?
01 marca 2026Scarlet pisze: Hej hej, biorę trazadone od ponad miesiąca 150 mg na depresję i sen. Przed lekiem czasami na imprezach sięgałam po używki, MDMA, kokaina, a w domu to ketamina i psychodeliki w mniejszych dawkach (2cb, meskalina). Jak to jest biorąc trazadone/trittico? Czy ja już jestem skazana na brak używek? Wiem, że w tym przypadku to MDMA jest dosyć mocno niebezpieczne, a psychodeliki niestety nie będą działać za bardzo, ale jak to jest z innymi? weed/THC również będzie średnim pomysłem? Ma ktoś jakieś doświadczenie i powie czy to naprawdę wszystko jest skreślone? XD może są jakieś inne używki, które można łączyć i nie bać się o jakieś problemy zdrowotne w połączeniu z trazadone?
przeniesiono - nv13
20 marca 2026zburzony pisze: @patrzacinaczej niby ma to znaczenie, wersja XR nie ścina do snu tak jak zwykła ale i tak może być ciężko funkcjonować w dzień. Nie wiem, może spróbuj wziąć rano a w razie czego przerzuć się na branie na noc i spokój.
@Sophieee
Ale miałaś przepisany XR na rano? w jakiej dawce?
15 marca 2026kropka855 pisze: Czy trazodon u kogoś powodował nerwowość?
Mam nadzieję, że to skutek uboczny który minie z czasem, bo naprawdę nie umiem samego siebie okiełznać wtedy
Such beautiful dignity in self-abuse
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).