No właśnie nie wiem czemu dostałem go, by brać rano z Escitalopram, to jest wersja XR, może dlatego? czy to nie ma znaczenia?
17 marca 2026patrzacinaczej pisze: Hey, został mi przepisany Trittico XR wraz z SSRI, na zaburzenia lękowe, z samego rana mam brać, ktoś miał taką kombinacje i jak odczucia?
01 marca 2026Scarlet pisze: Hej hej, biorę trazadone od ponad miesiąca 150 mg na depresję i sen. Przed lekiem czasami na imprezach sięgałam po używki, MDMA, kokaina, a w domu to ketamina i psychodeliki w mniejszych dawkach (2cb, meskalina). Jak to jest biorąc trazadone/trittico? Czy ja już jestem skazana na brak używek? Wiem, że w tym przypadku to MDMA jest dosyć mocno niebezpieczne, a psychodeliki niestety nie będą działać za bardzo, ale jak to jest z innymi? weed/THC również będzie średnim pomysłem? Ma ktoś jakieś doświadczenie i powie czy to naprawdę wszystko jest skreślone? XD może są jakieś inne używki, które można łączyć i nie bać się o jakieś problemy zdrowotne w połączeniu z trazadone?
przeniesiono - nv13
20 marca 2026zburzony pisze: @patrzacinaczej niby ma to znaczenie, wersja XR nie ścina do snu tak jak zwykła ale i tak może być ciężko funkcjonować w dzień. Nie wiem, może spróbuj wziąć rano a w razie czego przerzuć się na branie na noc i spokój.
@Sophieee
Ale miałaś przepisany XR na rano? w jakiej dawce?
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.