13 lutego 2026xantiago pisze: Panowie pomóżcie rozwiązać mi mój spór ze znajomym i niech ktoś kumaty opisze jak to wygląda, muszę wyjechać z kraju w przeciągu 2tyg, jestem w ciągu kryształu RC (3mmc) również clonazepamu, czy po przyjeździe do NL przez agencję i podjęcie tam zatrudnienia i mieszkaniu na jakimś hotelu pracowniczym przysługuje mi detox szpitalny? Znajomy twierdzi, że nie, ale coś wierzyć nie chce mi się aby cywilizowany kraj UE odmówił mi pomocy, czy ktoś moze jasno i klarowniej wytłumaczyć mi jak wygląda temat podjęcia detoksykacji w Holandii, nawet świeżo po przyjeździe, gdybym już był zmuszony go zrobić, jeśli nie jakie kroki musiałbym podjąć, proszę kogoś ogarniętego w tym temacie o przejrzystą odpowiedź z góry dziękuję
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne
Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.