Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 90 / 23 / 0
Potwierdzam, że ten royal powoduje mdłości, troche jak przy ładowaniu piguly xd dzialanie też jakies inne niz tramal z Poltramu który brałem kiedyś. Ale jak sie człowiek przyzwyczaił to nawet spoko klepie.
  • 14 / / 0
Wpadł mi w ręce tramal retard 200mg ile tego wziasc na pierwszy raz ? 1 tab wystarczy mam zwrowa torelancje na opio
  • 22 / 2 / 0
Mam trochę tego pod ręką, jakis czas temu probowalem (ale to nie faza dla mnie). W moim przpadku 3-4 rozkruszone tabsy setki (więc 2 tabsy w twoim przypadku) wystarczyly. Oczywiście popite wodą na szybko bo smak tragiczny. Osobiście nie mogłem robić nic innego niż leżeć i słuchać odpoiedniej muzyki jak w transie, próby chodzenia i robienia czegokolwiek co wymagało siły - kończyły się zawrotami glowy i mdłościami.

Ale zalecalbym jednak mniej i stopniowo dorzucać aniżeli na raz..
Przypomnialem sobie, ze mialem po tym trudnosci z oddychaniem przez chwile, więc moze przegialem pałę a nawet nie zdałem sobie z tego sprawy ;)
Ostatnio zmieniony 05 lutego 2026 przez Sniffgarden, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 41 / 2 / 0
W moim przypadku tramadol najlepiej działa jak dorzucam. Raz zapodałem sobie koło 1 g na raz i nic nie poczułem, natomiast zażycie mniejszych dawek kilkukrotnie w ciągu doby dawało oczekiwane efekty.
-------
Jak nie zacząłeś - nie zaczynaj. Jak zacząłeś - dbaj o siebie. Wszystkiego dobrego i zdrowia każdemu życzę.
  • 3 / / 0
A macie jakieś doświadczenie z Tramal 50 mg (nie retard)? Pamiętam jak brałam skudexe kiedyś to faza była bardziej euforyczna a przy zarzuceniu 100mg Tramalu i dorzuceniu po 2/3h kolejnej 50mg to się nadaje do spania tylko:// macie jakieś sposoby, żeby trochę zmniejszyć tą senność?
  • 1 / / 0
Czy miał ktoś kiedyś problemy z oddychaniem przy mikro dawkach Tramalu? Kiedyś waliłem rekreacyjnie do 300mg i bez żadnych negatywnych objawów, ostatnio przez złamanego palucha brałem terapeutycznie poltram combo 3 razy dziennie po 37,5mg i nie było żadnych negatywnych objawów, kiedy zapasy się skończyły a pilnie potrzebowałem czegoś na ból na sorze lekarz przepisał mi skudexe 75mg, postanowiłem to uczcić i zarzuciłem 250mg, poczułem jak zaczyna nieźle grzać i poszedłem w kimę, obudziłem się nieźle wygrzany i zarzuciłem rano 75mg przez cały dzień było git i tradycyjnie przed spaniem zarzuciłem kolejne 75mg(łącznie 400mg w 20h) i kiedy położyłem się do spania odplynąłem w sekundę ale od razu obudził mnie taki impuls lękowy okazało się, że miałem bezdech i przy okazji zauważyłem kilka innych objawów, tj. osłabienie, nadmierna senność, sine usta. Wydaje mi się, że ten impuls lękowy był spowodowany niedotlenieniem mózgu. Przez moje osłabienie i senność wypiłem kawę żeby nie zasnąć na bezdechu i zasnąłem dopiero po 5h. Na drugi dzień zarzuciłem rano 75mg i wieczorem 75mg i sytuacja się powtórzyła. Dzisiaj kilka godzin wcześniej w środku nocy zarzuciłem 75mg i wieczorem po 16h od ostatniego zarzucenia czuć było początek małego skręta to wrzuciłem 37,5mg i znowu to samo.. Ktoś wie jaka może być przyczyna? Bardzo potrzebuje tego trampka bo nie wyrabiam z bólu, a można powiedzieć, że po 37,5mg mam już problemy z oddychaniem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rząd za, kantony przeciwko: Czy Szwajcaria zalegalizuje marihuanę?

Parlament federalny chce zdekryminalizować konopie indyjskie w Szwajcarii. Jednak już etap konsultacji pokazuje, że sprzeciw wobec projektu jest duży.

CBŚP rozbiło narkotykowy biznes w darknecie. Zabezpieczono tysiące waporyzatorów, ciastek i batonów

Funkcjonariusze CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, która przez kilka lat produkowała i sprzedawała narkotyki za pośrednictwem sieci darknet. W ofercie grupy znajdowały się m.in. waporyzatory, ciastka i batony nasączone substancjami psychoaktywnymi THC i HHC. W sprawie zatrzymano 10 osób, z których osiem decyzją sądu zostało tymczasowo aresztowanych.

Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł

Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.