Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 107 / 23 / 0
Potwierdzam, że ten royal powoduje mdłości, troche jak przy ładowaniu piguly xd dzialanie też jakies inne niz tramal z Poltramu który brałem kiedyś. Ale jak sie człowiek przyzwyczaił to nawet spoko klepie.
  • 14 / / 0
Wpadł mi w ręce tramal retard 200mg ile tego wziasc na pierwszy raz ? 1 tab wystarczy mam zwrowa torelancje na opio
  • 22 / 3 / 0
Mam trochę tego pod ręką, jakis czas temu probowalem (ale to nie faza dla mnie). W moim przpadku 3-4 rozkruszone tabsy setki (więc 2 tabsy w twoim przypadku) wystarczyly. Oczywiście popite wodą na szybko bo smak tragiczny. Osobiście nie mogłem robić nic innego niż leżeć i słuchać odpoiedniej muzyki jak w transie, próby chodzenia i robienia czegokolwiek co wymagało siły - kończyły się zawrotami glowy i mdłościami.

Ale zalecalbym jednak mniej i stopniowo dorzucać aniżeli na raz..
Przypomnialem sobie, ze mialem po tym trudnosci z oddychaniem przez chwile, więc moze przegialem pałę a nawet nie zdałem sobie z tego sprawy ;)
Ostatnio zmieniony 05 lutego 2026 przez Sniffgarden, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 47 / 4 / 0
W moim przypadku tramadol najlepiej działa jak dorzucam. Raz zapodałem sobie koło 1 g na raz i nic nie poczułem, natomiast zażycie mniejszych dawek kilkukrotnie w ciągu doby dawało oczekiwane efekty.
-------
  • 3 / 1 / 0
A macie jakieś doświadczenie z Tramal 50 mg (nie retard)? Pamiętam jak brałam skudexe kiedyś to faza była bardziej euforyczna a przy zarzuceniu 100mg Tramalu i dorzuceniu po 2/3h kolejnej 50mg to się nadaje do spania tylko:// macie jakieś sposoby, żeby trochę zmniejszyć tą senność?
  • 3 / / 0
Czy miał ktoś kiedyś problemy z oddychaniem przy mikro dawkach Tramalu? Kiedyś waliłem rekreacyjnie do 300mg i bez żadnych negatywnych objawów, ostatnio przez złamanego palucha brałem terapeutycznie poltram combo 3 razy dziennie po 37,5mg i nie było żadnych negatywnych objawów, kiedy zapasy się skończyły a pilnie potrzebowałem czegoś na ból na sorze lekarz przepisał mi skudexe 75mg, postanowiłem to uczcić i zarzuciłem 250mg, poczułem jak zaczyna nieźle grzać i poszedłem w kimę, obudziłem się nieźle wygrzany i zarzuciłem rano 75mg przez cały dzień było git i tradycyjnie przed spaniem zarzuciłem kolejne 75mg(łącznie 400mg w 20h) i kiedy położyłem się do spania odplynąłem w sekundę ale od razu obudził mnie taki impuls lękowy okazało się, że miałem bezdech i przy okazji zauważyłem kilka innych objawów, tj. osłabienie, nadmierna senność, sine usta. Wydaje mi się, że ten impuls lękowy był spowodowany niedotlenieniem mózgu. Przez moje osłabienie i senność wypiłem kawę żeby nie zasnąć na bezdechu i zasnąłem dopiero po 5h. Na drugi dzień zarzuciłem rano 75mg i wieczorem 75mg i sytuacja się powtórzyła. Dzisiaj kilka godzin wcześniej w środku nocy zarzuciłem 75mg i wieczorem po 16h od ostatniego zarzucenia czuć było początek małego skręta to wrzuciłem 37,5mg i znowu to samo.. Ktoś wie jaka może być przyczyna? Bardzo potrzebuje tego trampka bo nie wyrabiam z bólu, a można powiedzieć, że po 37,5mg mam już problemy z oddychaniem.
  • 405 / 49 / 0
Jak masz bezdech senny to tym bardziej powinieneś uważać na Opioidy i Gabajeby bo one mocno indukuja chrapanie. Jest taka apka na androida o chrapaniu nagra Cię i będziesz mniej więcej wiedział co i jak.
Też tak miałem ze po tych malutkich były problemy z oddychaniem i ucisk w klatce, trampek wybija mocno ciśnienie nawet w takiej dawce, a duże dawki są kardiotoksyczne. Sprawdź sobie TSH jak miałem bardzo niskie to tez miałem duże problemy z oddychaniem i sercem. Sprawdź też potas bo on mocno wpływa na rytm serca.
  • 72 / 4 / 0
Nie tyle apka, co smartwatche wyposażone nawet w alarm gdy spada/rośnie tętno (wiem, bo narobił mi przypału na kolokwium). tramadol w dodatku podnosi próg drgawkowy, benzo niby zapobiegają padaczce, ale takie połączenie plus bezdech senny może się równać niewydolnością krążeniową, zapaścią albo depresją oddechową. Trzeba też znać swój organizm, tolerancję i brać siły na zamiary, ale mając takie choroby/dolegliwości somatyczne jak bezdech senny mocno zastanowilabym się nad zażywaniem tych substancji równocześnie.
  • 1 / / 0
hello moi drodzy, rok temu przesadziłam z Tramalem i dostalam drgawek wiadomo karetka itp. nie wiem ile to wtedy było ale jakoś w ciągu doby to moze 900-1000mg. no i mam teraz krople Tramalu 100mg chce wziąć tak z 200-300mg ale trochę się boje po ostatnim że moze mam teraz predyspozycje do drgawek czy coś xd co myślicie?
  • 76 / 13 / 0
@melkaferelka Tak, masz predyspozycje teraz do ataków padaczkowych. Ktoś to kiedyś pisał ale to jest jak z alkoholową raz cię jebnie przy takiej dawce a potem będzie to robić przy niższych, raczej nie brał bym tramadolu (jak chodzi o dawki powyżej 200mg - bałbym się). Odradzam ale jeśli już koniecznie chcesz to jak masz użyj podkładki z klona czy diazepamu.
ODPOWIEDZ
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.