Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1705 / 272 / 0
@halowpierdol ja zaczynałem od 2x2 mg. Generalnie biorę od lat jakiś zestaw kilku psychotropów także nie wiem jak reboksetyna działałby solo, ale podejrzewam że odczuwał bym lęk jak w przypadku bupropionu. Gdybym miał ją jeszcze raz brać to na pewno z jakimś SSRI, chociaż na przykład na paroksetynie bupropion dałem radę brać tylko miesiąc. Dopóki siedziałem w domu było spoko, nie czułem lęku, apatia odeszła, potrafiłem w końcu skupić się i książkę czytać na przykład, ale na zewnątrz zaraz dopadało mnie silne napięcie i niepokój, generalnie czułem wszystkie objawy tej zasranej fobii społecznej. Ale to i tak było lajtowo bo pierwszy raz bupropion solo powodował że bałem się wyjść z domu a na ulicy to już była prawie panika. Drugi raz z reboksetyną to było coś podobnego, mega napięcie, stres i strach przed ludźmi, tylko z alprazolamem był dał wtedy radę.
  • 1705 / 272 / 0
@halowpierdol ja zaczynałem od 2x2 mg. Generalnie biorę od lat jakiś zestaw kilku psychotropów także nie wiem jak reboksetyna działałby solo, ale podejrzewam że odczuwał bym lęk jak w przypadku bupropionu. Gdybym miał ją jeszcze raz brać to na pewno z jakimś SSRI, chociaż na przykład na paroksetynie bupropion dałem radę brać tylko miesiąc. Dopóki siedziałem w domu było spoko, nie czułem lęku, apatia odeszła, potrafiłem w końcu skupić się i książkę czytać na przykład, ale na zewnątrz zaraz dopadało mnie silne napięcie i niepokój, generalnie czułem wszystkie objawy tej zasranej fobii społecznej. Ale to i tak było lajtowo bo pierwszy raz bupropion solo powodował że bałem się wyjść z domu a na ulicy to już była prawie panika. Drugi raz z reboksetyną to było coś podobnego, mega napięcie, stres i strach przed ludźmi, tylko z alprazolamem był dał wtedy radę.
dubel /Devixo
  • 253 / 87 / 0
@zburzony reboksetynę możesz ustawiać dowolnie z dawkowaniem i to jest jej ogromna zaleta. Ja biorę 15mg escitalopramu który zniósł mi lęki, ale jak to z SSRI bywa nieco zamulił. 150mg bupropionu wywaliło mi tak lęk że musiałem odstawić po tygodniu, na rebo zacząłem skromnie od 1mg i czuję lekką poprawę w poziomie energii ale bez skutków ubocznych. Za jakiś czas jak organizm się przyzwyczai to wskoczę na 2mg i tak będę zwiększał aż nie znajdę najlepszej dla siebie dawki. Z bupropionem to nie przejdzie bo tabletki są o zmodyfikowanym uwalnianiu.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Długie trzymanie dymu z marihuany – czy zwiększa fazę? Fakty o wchłanianiu THC

To widok znany z każdego filmu o stonerach i wielu imprez. Ktoś bierze potężnego bucha z bonga lub jointa. Zaciska usta, robi się czerwony na twarzy. Wierzy, że trzymanie dymu w płucach sprawi, że marihuana zadziała mocniej.

Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony

Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.

CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych

36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.