dubel /Devixo
Antagonizm nikotyny ogólnie jest be, chociaż mało nasilony potencjalnie może mieć korzystny wpływ na depresję. Mimo wszystko nie brałbym niczego antycholinergicznego zbyt długo, niezależnie od mechanizmu działania.
@narcovoyage13 Też zadaję sobie to pytanie XD Antagonizm nikotyny jest bardzo rzadko spotykany w medycynie i nikt nie zawraca sobie głowy badaniem mechanizmu, który dotyczy tylko jednego leku. W ogóle to jakiś dramat, że bupropion ciągle jest w użytku i nikomu nie chciało się go zastąpić bardziej nowoczesnym katecholaminergikiem o równie ograniczonym potencjale nadużywania. A takie od dawna istnieją, starczy wrzucić losowy podstawnik i opatentować.
umiarkowana anhedonia
brak negatywnego afektu/lęków
Najgorsza ta apatia...
Czy Waszym zdaniem są lepsze opcje niż mała dawka bupro XR?
wyleczyc sie wpierw z lękow, lub je przerobic na terapii - pozniej brac sie za bupropion
mi skutecznie lęki wlasnie zjebaly 4 podejscia do tej substancji.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Nie wiem, czy to do mnie czy ogłoszenie publiczne, ale jak coś to wspomnialem "brak lęków". Powiedzialbym, ze wrecz przeciwnie, lol
Jesli to ogloszenie publiczne to prosze o wybaczenie egocentrycznej uwagi.
Miałem ze 2 podejścia do bupropionu, i coś tam działał na nastrój, napęd, ale co było dyskwalifikujące totalnie to mgła mózgowa, pustka w głowie, ogłupienie. I wiem, że to było przez ten antagonizm nAChR. Dodam, że jestem nikotynistą e-papierosowym, ale to chyba każdemu bupro wyłącza ten receptor.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne
Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.