Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3 / 1 / 0
Nie mogę znaleźć takiej informacji, ale czy jest wymagany jakiś odstęp czasowy między przepisaniem recepty na benzodiazepiny?
  • 165 / 22 / 0
Nie ma. O ile lekarz ci wypisze to nie ma. Zdarzają się przecież sytuacje jak zgubienie leku np.
Uwaga! Użytkownik Grzejnik80 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 16 / / 0
31 stycznia 2026Fenomex pisze:
Nie mogę znaleźć takiej informacji, ale czy jest wymagany jakiś odstęp czasowy między przepisaniem recepty na benzodiazepiny?
Lekarz powinien wypisać dawkę leku tak żeby dawkowanie zgadzało się do do tabletki do następnej wizyty. Często piszą jak ktoś bierze w ciągu awaryjnie minimalnie więcej, żeby uniknąć skręta i objawów abstynencyjnych.
  • 3 / / 0
01 lutego 2026Grzejnik80 pisze:
Nie ma. O ile lekarz ci wypisze to nie ma. Zdarzają się przecież sytuacje jak zgubienie leku np.
Eh, chyba każdy ćpun próbował tłumaczyć się zgubieniem albo kradzieżą leków. Mnie niestety kilka razy okradali z leków jak byłam "w gościach" ale moja lekarka nie chciała mi wystawić recepty na benzo, uratowalo mnie to że schodze z dawek i miałam jeszcze trochę zapasu. Na ostrym skręcie zdarzało mi się nawet męczyć zaprzyjaźnionego weterynarza, ale nie wystawił mi recki, więc wiem co to desperacja na skręcie
  • 185 / 15 / 0
Co sądzicie o zmianie Xanadu na relanium w celu redukcji ryzyka uzależnienia u osoby stosujące Xany aby zasnąć po stimach(koka). Czasami są to ciągu kilku dniowe. Dawki xana to około 4 mg na noc, 0,5-1 około godziny po zażyciu stima w celu redukcji leków i niepokojów, koksik, koksik, koksik i ewentualnie następne 1 mg, koksik, koksik i na koniec 2 mg do snu.

Czy mogę prosić o opinie? Jeśli tak to ile relanium polecacie na zamianę 4mg alpry.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia

W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".

Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł

Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.

CBZC rozbija packzomatową dystrybucję

Współpraca policjantów z Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości i wydziału kryminalnego z Chełmna doprowadziła do zatrzymania 44-latka, który z wykorzystaniem paczkomatów, wysyłał do odbiorców paczki z narkotykami. Przy zatrzymanym funkcjonariusze zabezpieczyli znaczną ilość narkotyków i gotówkę. Mężczyzna trafił na 3 miesiące do aresztu.