Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
31 stycznia 2026Fenomex pisze: Nie mogę znaleźć takiej informacji, ale czy jest wymagany jakiś odstęp czasowy między przepisaniem recepty na benzodiazepiny?
01 lutego 2026Grzejnik80 pisze: Nie ma. O ile lekarz ci wypisze to nie ma. Zdarzają się przecież sytuacje jak zgubienie leku np.
Czy mogę prosić o opinie? Jeśli tak to ile relanium polecacie na zamianę 4mg alpry.
01 marca 2026slodkapszczolka pisze: te przeliczniki benzo trącą myszką, nie mam tolerki a dopiero po 45mg diazepamu poczułem ten słynny benzo chill (delikatny), gdzie 4,5mg klona bez tolerki pewnie by sprawiło że biegałbym goły po ulicy
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu
Psylocybina
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.