Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5 / 1 / 0
19 stycznia 2026Juliuszcezar pisze:
Siemka macie jakiś pomysł jak nakierować rodzinnego aktualnie schodzę z klona i gadał że przejdziemy na rolki tylko że na mnie działają dawki typu 40mg co jest nieekonomiczne plus skarżyłem

przeniesiono - nv13
Najlepiej z jakichkolwiek benzo schodzić relanium, co też robią na detoksach szpitalnych bo ma najdłuższy okres półtrwania substancji w porównaniu do innych benzodiazepin. To zalezy od ciągu i dawek, najłatwiej położyć się do szpitala i odtruć, druga opcja to rozmowa z psychiatrą, który zna się na rzeczy i wspólna redukcja wg ustalonego z lekarzem planu. Należy się tylko tego trzymać i nie dobierać, bo wtedy redukcja nie ma sensu.
Uwaga! Użytkownik MiejskiSzczyl jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 165 / 22 / 0
Dobrze gada, wódki mu polać:).

To jest oczywista oczywistość co napisał kolega wyżej, ale dobrze, że to podkreślił. Lekarz jakiś czy co, że wiedział czy były lub obecny lekoman/narkoman:)?
  • 78 / 3 / 0
Pamiętajcie że wszystko zależy głównie od czasu brania i dawek ale najlepiej robić to pod okiem lekarza przechodząc w ostatnim etapie na relanium, pregabalina sie sprawdza na szybkie zejscie ale kazdy ma inny organizm i różnie reaguje preferuja ta 1 opcje. Tylko najgorzej z benzo jest to ze człowiek odstawi do 0 ale pełna regeneracja gaba trwa długo pół roku, rok dlatego trzeba miec jaja i mocno sie zawziąć zeby trzymac sie odstawki i nie brac a pokusa po paru miesiacach meczęcnia jest duża żeby wziąc tabletke i czuc sie normalnie. Tutaj główną role gra psychika wiec musicie sobie sami zadać pytanie czy chcecie w tym tkwić czy rzucić na stałe. Przy dużych dawkach benzo niestety ale hamowana jest neurogeneza i mózg wam sie w pełni nie zregeneruje jak bedziecie brac to coś jak stawianie domu z cegieł bez betonu układa sie wszystko idzie prawie zgodnie z planem ale i tak pierdolnie bo nie jest solidne i nie ma materiału który wszystko będzie trzymał. Do 1-2mg np klona człowiek czuje się jako tako ale wyższe dawki to juz benzowrakowanie i funkcjonowanie w jakims matrixie
  • 3 / / 0
To ja wiem Panowie że najlepiej diazepamem się schodzi tylko ja chciałem popróbować innych dlatego pytałem cóż już po wizycie dostałem xany i esta dodam że byłem w trakcie maratonu na alfie także przekonująco wyglądać musiałem oczywiście do tego opio na długie :D kto wie jakby z gałami jak 5 przyjść jakby zareagowała hehe
  • 5 / / 0
Ja redukuję klonami, schodząc z alprazolamu, bo działają dłużej i też nie zamulaja. diazepam w sumie na mnie nie działał w ogóle, jedynie na szpitalnych mi go dawali bo z dużej dawki diazepamu szybciej mogli schodzic o 10 mg np co 3 dni, gdzie pobyt zwykle jest ograniczony w czasie. Najlepiej ustalać to z lekarzem, jest lekarz mniej lub bardziej wyrozumiały, trafiałam i na takich i takich, zwykle współpraca z pacjentem wychodzi na lepsze.
Uwaga! Użytkownik RebelWitch jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1012 / 311 / 5
@RebelWitch zmiana alprazolamu an klonazepam w celu schodzenie z benzo to zły pomysł, droga do nikąd. Lepszą opcją jest ów diazepam czy klorazepam
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 3 / / 0
Tak, wiadomo, że najlepiej schodzi się właśnie diazepamem, bo ma najdłuższy okres półtrwania z benzodiazepin aptecznych, ale klonazepam też nie ma go krótkiego. Lepiej już brać te klony, które dłużej działają w mniejszej ilości, niż alpre częściej imo.
Uwaga! Użytkownik SilverRebelFox jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 757 / 130 / 0
Mnie psychiatra odciął od wszystkich benzo na ponad miesiąc a póżniej razem z neurogiem - leczenie neuropsychiatryczne(padaczka) pozwolili mi na klony w razie aury padaczkowej. Piekło jakie przeszłam skutecznie mnie odrzuciło od lorka, diazepamu i szatana szatanów czyli alpry
Będzie dobrze, chłodzę głosy złe jak lód szampana
  • 72 / 4 / 0
Ja niestety też dorobiłam się padaczki przez lata brania benzo, ale padaczka ta po odstawce benzo od tej zwykłej różni się brakiem aury. Dziwi mnie więc, że przepisano clonazepam na aurę, skoro to odstawienie benzodiazepin wywołuje padaczkę. Benzodiazepiny najlepiej odstawiać w szpitalu, pod kontrolą lekarską, gdzie każda dolegliwość można zgłosić lekarzowi dyżurującemu, a oni obliczają zazwyczaj dawkę diazepamu (o najdłuższym okresie półtrwania) do branej diazepiny.
  • 13 / / 0
czy jeśli ktoś brał przez miesiąc 1-2mg clonazepamu i nagle przestanie to może dostać napadu padaczkowego? i czy jak się dostaje napadu padaczkowego po odstawieniu benzo to są jakieś oznaki wskazujące na to, że można go dostać? tzn np przestał ktoś brać benzo i nic mu nie jest czuję się w miare normalnie i nagle dostaje ataku padaczki czy, żeby dostać atak padaczki są też wtedy inne symptomy odstawienia ?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne

Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.

CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych

36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.

Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony

Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.