Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5 / 1 / 0
19 stycznia 2026Juliuszcezar pisze:
Siemka macie jakiś pomysł jak nakierować rodzinnego aktualnie schodzę z klona i gadał że przejdziemy na rolki tylko że na mnie działają dawki typu 40mg co jest nieekonomiczne plus skarżyłem

przeniesiono - nv13
Najlepiej z jakichkolwiek benzo schodzić relanium, co też robią na detoksach szpitalnych bo ma najdłuższy okres półtrwania substancji w porównaniu do innych benzodiazepin. To zalezy od ciągu i dawek, najłatwiej położyć się do szpitala i odtruć, druga opcja to rozmowa z psychiatrą, który zna się na rzeczy i wspólna redukcja wg ustalonego z lekarzem planu. Należy się tylko tego trzymać i nie dobierać, bo wtedy redukcja nie ma sensu.
Uwaga! Użytkownik MiejskiSzczyl jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 165 / 22 / 0
Dobrze gada, wódki mu polać:).

To jest oczywista oczywistość co napisał kolega wyżej, ale dobrze, że to podkreślił. Lekarz jakiś czy co, że wiedział czy były lub obecny lekoman/narkoman:)?
  • 70 / 3 / 0
Pamiętajcie że wszystko zależy głównie od czasu brania i dawek ale najlepiej robić to pod okiem lekarza przechodząc w ostatnim etapie na relanium, pregabalina sie sprawdza na szybkie zejscie ale kazdy ma inny organizm i różnie reaguje preferuja ta 1 opcje. Tylko najgorzej z benzo jest to ze człowiek odstawi do 0 ale pełna regeneracja gaba trwa długo pół roku, rok dlatego trzeba miec jaja i mocno sie zawziąć zeby trzymac sie odstawki i nie brac a pokusa po paru miesiacach meczęcnia jest duża żeby wziąc tabletke i czuc sie normalnie. Tutaj główną role gra psychika wiec musicie sobie sami zadać pytanie czy chcecie w tym tkwić czy rzucić na stałe. Przy dużych dawkach benzo niestety ale hamowana jest neurogeneza i mózg wam sie w pełni nie zregeneruje jak bedziecie brac to coś jak stawianie domu z cegieł bez betonu układa sie wszystko idzie prawie zgodnie z planem ale i tak pierdolnie bo nie jest solidne i nie ma materiału który wszystko będzie trzymał. Do 1-2mg np klona człowiek czuje się jako tako ale wyższe dawki to juz benzowrakowanie i funkcjonowanie w jakims matrixie
  • 3 / / 0
To ja wiem Panowie że najlepiej diazepamem się schodzi tylko ja chciałem popróbować innych dlatego pytałem cóż już po wizycie dostałem xany i esta dodam że byłem w trakcie maratonu na alfie także przekonująco wyglądać musiałem oczywiście do tego opio na długie :D kto wie jakby z gałami jak 5 przyjść jakby zareagowała hehe
  • 5 / / 0
Ja redukuję klonami, schodząc z alprazolamu, bo działają dłużej i też nie zamulaja. diazepam w sumie na mnie nie działał w ogóle, jedynie na szpitalnych mi go dawali bo z dużej dawki diazepamu szybciej mogli schodzic o 10 mg np co 3 dni, gdzie pobyt zwykle jest ograniczony w czasie. Najlepiej ustalać to z lekarzem, jest lekarz mniej lub bardziej wyrozumiały, trafiałam i na takich i takich, zwykle współpraca z pacjentem wychodzi na lepsze.
Uwaga! Użytkownik RebelWitch jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1011 / 311 / 5
@RebelWitch zmiana alprazolamu an klonazepam w celu schodzenie z benzo to zły pomysł, droga do nikąd. Lepszą opcją jest ów diazepam czy klorazepam
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 3 / / 0
Tak, wiadomo, że najlepiej schodzi się właśnie diazepamem, bo ma najdłuższy okres półtrwania z benzodiazepin aptecznych, ale klonazepam też nie ma go krótkiego. Lepiej już brać te klony, które dłużej działają w mniejszej ilości, niż alpre częściej imo.
Uwaga! Użytkownik SilverRebelFox jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 744 / 129 / 0
Mnie psychiatra odciął od wszystkich benzo na ponad miesiąc a póżniej razem z neurogiem - leczenie neuropsychiatryczne(padaczka) pozwolili mi na klony w razie aury padaczkowej. Piekło jakie przeszłam skutecznie mnie odrzuciło od lorka, diazepamu i szatana szatanów czyli alpry
Będzie dobrze, chłodzę głosy złe jak lód szampana
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych

36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.

Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą

Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.

Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł

Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.