Kolego wyżej o jakim dziale dokładnie mówisz bo ja w sumie to zielony jestem na tym forum i dopiero zacząłęm zabawe
Wracając - nie zauważyłam żadnego bluru, zaburzeń widzenia itp. W porównaniu do poprzednich, dłuższych lub krótszych ciągach na mefedronie, gdzie funkcjonowałam ze sporą wadą wzroku i on był cały czas lekko rozmyty, tym razem pozostał tak samo ostry jak przed przyćpaniem. Nawet teraz jak jestem w domu, z odrobiną materialu daną mi ''na farcika'', to nie zauważyłam absolutnie nic. Więc wnioskuję, że przy wadzie wzroku, jeśli się nie wali ciągów po parę dni i ćpa się rozsądne dawki, to jednak wzrok i pole widzenia użytkowników tej substancji powinna zostać względnie w normie.
Jak coś jest nie tak(i to już się nie dotyczy tylko osób z okularami/szkłami kontaktowymi), to albo już za długo się nie śpi i jest to mieszanka braku snu + ciśnienia + zmęczenia oczu(ciśnienie wewnątrz oka, zbyt długo powiększona źrenica chociażby), albo po prostu niektórzy mają takie predyspozycje
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"
Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.