Kolego wyżej o jakim dziale dokładnie mówisz bo ja w sumie to zielony jestem na tym forum i dopiero zacząłęm zabawe
Wracając - nie zauważyłam żadnego bluru, zaburzeń widzenia itp. W porównaniu do poprzednich, dłuższych lub krótszych ciągach na mefedronie, gdzie funkcjonowałam ze sporą wadą wzroku i on był cały czas lekko rozmyty, tym razem pozostał tak samo ostry jak przed przyćpaniem. Nawet teraz jak jestem w domu, z odrobiną materialu daną mi ''na farcika'', to nie zauważyłam absolutnie nic. Więc wnioskuję, że przy wadzie wzroku, jeśli się nie wali ciągów po parę dni i ćpa się rozsądne dawki, to jednak wzrok i pole widzenia użytkowników tej substancji powinna zostać względnie w normie.
Jak coś jest nie tak(i to już się nie dotyczy tylko osób z okularami/szkłami kontaktowymi), to albo już za długo się nie śpi i jest to mieszanka braku snu + ciśnienia + zmęczenia oczu(ciśnienie wewnątrz oka, zbyt długo powiększona źrenica chociażby), albo po prostu niektórzy mają takie predyspozycje
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie
Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.