...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 475 / 68 / 0
Odkryłem coś niesamowitego: megadosing witaminy C na skręta.

Jest wiele badań, i osób na reddicie co sprawdzali empirycznie, 300mg witaminy C na kilogram ciała 3 dni przed zaczęciem Cold turkey, i podczas skręta odstawianie witaminy C o iles tam gramów dziennie. Wiem, brzmi głupio, też myślałem że to nonsens ale pubmed, library of medicine (czy jakoś tak) potwierdzają skuteczność takiego stosowania Wit C. Ogólnie zaleca się askorbinian sodu zamiast kwasu askorbinowego, wpiszcie sobie "vitamin C for opioid withdrawals".

Zastanawiam się nad bezpieczeństwem stosowania takich dawek, ale podobno bardzo dobrze sobie nerki radzą z nadmiarem, bo jest dobrze rozp w wodzie, nie jak inne witaminy. Będę testował na sobie i dam znać, jak skończy mi się majka.
  • 249 / 35 / 0
Hejka

Słyszałem o tym, że pregaba pomaga na kodeinowego skręta, jednak nie mogę jej stosować bo każda dawka powyżej 75mg powoduje u mnie mioklonie (zabawne, przecież to lek na mioklonie?), więc każdego skręta muszę przechodzić niemalże na sucho, wspomagając się jedynie stoperanem, bo żaden lekarz nie chce wypisać mi buprenorfiny mimo moich błagań. A o bupre błagałem kilku psychiatrów oraz lekarza rodzinnego, z tego powodu, że nie mam już lekkich skrętów jak kiedyś, po mojej krótkiej przygodzie z heroiną, mimo, że nie brałem jej długo (5 dniowy ciąg) a koda dalej leczy mi skręta i nawet daje "faze" to skręty u mnie stały się chyba takie jak u heroinistów. Zwijam się z bólu, woda z dupy, gęsia skórka, bóle mięśni i tak dalej. Wcześniej skręty objawiały się u mnie co najwyżej lekką biegunką i delikatnym uczuciem zimna. Z tego też powodu, mimo kilku prób, nie jestem już wstanie samodzielnie odtruć się od kodeiny metodą cold turkey, co wcześniej było dla mnie bułką z masłem.

Powiedzcie mi proszę, w marcu mam wizytę u psychiatry (na NFZ, jednak jest to człowiek którego cenię i mam do niego zaufanie), co mam mu powiedzieć, żeby zgodził się na tą bupre i rozpisał mi jakiś plan schodzenia z dawek? Na prawdę uratowało by mi to dupsko...
Mam wrażenie, że lekarze nie chcą mi wypisać BPRF ze względu na to, że jestem młody (mam 22 lata) oraz myślą sobie, że "to przecież tylko kodeina". Ten sam psychiatra proponował mi kiedyś schodzenie z dawek za pomocą DHC, jednak odmówiłem, bo wiem że po prostu wyćpałbym cały zapas. Myślicie, że jak powiem o tym epizodzie z heroiną, o tym jak wyglądają u mnie teraz skręty i, że nie mogę po prostu redukować dawek kody, bo koda bez benzo powoduje u mnie ataki padaczki to zgodziłby się w końcu na schodzenie buprą?

Ps. metadonu też nie chce, bo również ma jakieś tam właściwości rekreacyjne, i wątpię, że dałbym radę trzymać się dawkowania zaleconego przez lekarza...

Z góry dziękuję bardzo za jakąkolwiek odpowiedź, chce w końcu skończyć ten cyrk, mam całe życie przed sobą do stracenia
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 18 / 3 / 0
Nie dziwie się wcale, osobiście bralem transtec, dwa plastry obrobilem w dwa tygodnie razem z klonem i takie gadanie że po buprze nic nie ma, do teraz mam przebłyski moich polgodzinno-godzinnych kimnięć w robocie na stojąco.
Po uslyszeniu tekstu znajomego który drugiemu koleżce powiedział że jestem upośledzony (no bo chyba nie zrobiony jak dziwka heh) dałem sobie z tym spokój. A dobrze każdy wie że pierwszą receptę najciężej dostać później wystarczy latać po rodzinnych nawet w tych samych przychodniach, przecież nikt tego nie kontroluje tak dosadnie przynajmniej jak długich, ciągłych l4.

Twoje zjazdy które cię faktycznie tak wykręcają jak tutaj piszesz możesz przeboleć lekami p.bolowymi z lidokainą w ampułkach. Swojego czasu na ostrym zjeździe jedyne co mi pomagało to ładowanie sobie w pośladek 3-4 ampułek dziennie żeby nie zwijać się z bólu.
ODPOWIEDZ
Newsy
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów

Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.

CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.