serotoninowy pisze: a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
Coś kosztem czegoś. Ale w porównaniu do lewomepromazyny, którą dają mi obecnie w psychuszce to muła nie ma. A w/w tisercin powoduje że wstaję rano na śniadanie, na obchód już mnie budzą i samoczynnie wstaję dopiero na obiad. Do chlorprotiksenu nawet nie porównuję, bo to chodzący muł.
Najbliżej temu do kwetiapiny w kwestii muła. Chociaż przy kwecie jednak musiałem wypić dwie bardzo mocne kawy żeby wejść na obroty tak po hydro wystarczy po prostu kawa i jest si.
Dlatego waham się jeszcze pomiędzy hydro a ketrelem. Jadę do Suchego Jaru jeszcze przed świętami i chciałbym mieć święty spokój że spaniem, bo męczę się przeokrutnie. Mój naturalny, zjebany zegar biologiczny to najwcześniej godzina 1 z tendencją do przesuwania się codziennie o kilkadziesiąt minut. Wychodzą z tego anomalie takie że zasypiam np o 7 rano, albo w ogóle w dzień śpię, a w nocy działam.
I przykra wiadomość jest taka że to będzie się bardzo długo regulować. Myślę, że nawet jak będę rok czysty to będzie za mało by mózg zdążył się zregenerować. Cóż.
Cieszę się, że jestem trzeźwy i, że dzisiaj jest lepiej, bo wczoraj miałem chęć zrobić rajd po pokojach i poodkupować rolki. Powstrzymała mnie silna chęć zmiany oraz to, że wyszłyby na 300% na testach. A do nich zostało mi jakieś 60h.
20 grudnia 2025drakan9 pisze: @CoolRastaCool niech zgadnę masz zaburzenia lękowe? przy tym zaburzeniu i trybie walcz i uciekaj to jak najbardziej normalna reakcja, śpisz na czujce zawsze gotowy do działania
19 grudnia 2025JulietteS pisze: @CoolRastaCool a jak u ciebie z higieną snu?
Moim głównym grzechem jest gapienie się w ekran na krótko przed planowanym zaśnięciem, filtr światła niebieskiego raczej nie wystarczy, poza tym zasypiam raczej rutynowo o podobnej godzinie acz mimo jakiejkolwiek godziny pobudki budzę się niewyspany
poprawiono bbcodes /Mx
To masz swoją odpowiedź - jest nią alkohol. Nawet niewiadomo czy masz bezsenność. Skoro kwetiapiny nie czujesz tu użyj wyższej dawki. Znam typa co potrzebował 500mg, co prawda był też gruby. No, ale dopiero po takiej dawce zasypiał.
@kamex
Kwetiapiny działa na dopaminę w każdej dawce.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył
Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.