Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 931 / 228 / 0
Ja zdałem sobie sprawę jak ogromny problem mam ze snem na trzeźwo. Przez ostatnie 10 lat usypiałem się głównie opioidami, benzo i kwetiapiną. Na szczęście dobrze działa na mnie hydroksyzyna. Walne sobie tak 50mg i jestem tak ujebany, że przypomina to fazę po neuroleptykach. Polecam gorąco spróbować mimo, że uważa się hydro za gównolek. Bo po nim nie ma muła rano, nie uzależnia i wypisze każdy lekarz.
  • 2877 / 621 / 0
Nie ma muła rano? Ja nawet po 25mg na noc byłem przyjebany aż do późnego popoludnia.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 931 / 228 / 0
Na pewno nie jest to to samo co spanie bez żadnych środków wspomagających zasypianie.
Coś kosztem czegoś. Ale w porównaniu do lewomepromazyny, którą dają mi obecnie w psychuszce to muła nie ma. A w/w tisercin powoduje że wstaję rano na śniadanie, na obchód już mnie budzą i samoczynnie wstaję dopiero na obiad. Do chlorprotiksenu nawet nie porównuję, bo to chodzący muł.
Najbliżej temu do kwetiapiny w kwestii muła. Chociaż przy kwecie jednak musiałem wypić dwie bardzo mocne kawy żeby wejść na obroty tak po hydro wystarczy po prostu kawa i jest si.

Dlatego waham się jeszcze pomiędzy hydro a ketrelem. Jadę do Suchego Jaru jeszcze przed świętami i chciałbym mieć święty spokój że spaniem, bo męczę się przeokrutnie. Mój naturalny, zjebany zegar biologiczny to najwcześniej godzina 1 z tendencją do przesuwania się codziennie o kilkadziesiąt minut. Wychodzą z tego anomalie takie że zasypiam np o 7 rano, albo w ogóle w dzień śpię, a w nocy działam.

I przykra wiadomość jest taka że to będzie się bardzo długo regulować. Myślę, że nawet jak będę rok czysty to będzie za mało by mózg zdążył się zregenerować. Cóż.

Cieszę się, że jestem trzeźwy i, że dzisiaj jest lepiej, bo wczoraj miałem chęć zrobić rajd po pokojach i poodkupować rolki. Powstrzymała mnie silna chęć zmiany oraz to, że wyszłyby na 300% na testach. A do nich zostało mi jakieś 60h.
  • 2 / / 0
Ja nie mam problemu z zasypianiem, wrecz przeciwnie padam jak kawka. Ale budze sie w nocy co godzine, dwie. Przez co jestem wiecznie niewyspany i wykonczony.
  • 174 / 26 / 0
20 grudnia 2025drakan9 pisze:
@CoolRastaCool niech zgadnę masz zaburzenia lękowe? przy tym zaburzeniu i trybie walcz i uciekaj to jak najbardziej normalna reakcja, śpisz na czujce zawsze gotowy do działania
Dokładnie tak, mam zaburzenia lękowe w dzień raczej nie odgrywają istotnej roli kiedy mój umysł jest najczęściej czymś zajęty ale nocą rzeczywiście potrafi mną rządzić kiedy zostaje sam tylko z własną głową
19 grudnia 2025JulietteS pisze:
@CoolRastaCool a jak u ciebie z higieną snu?
Różnie!
Moim głównym grzechem jest gapienie się w ekran na krótko przed planowanym zaśnięciem, filtr światła niebieskiego raczej nie wystarczy, poza tym zasypiam raczej rutynowo o podobnej godzinie acz mimo jakiejkolwiek godziny pobudki budzę się niewyspany
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.

Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".