Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3481 / 738 / 9
02 stycznia 2026MarcinMeh pisze:
Dostalem czerwony kratom jakie dawkowanie na pierwszy raz - brak doswiadzczenia z opio
Góra 2g. Może najpierw test uczuleniowy, później po kilka razy po gramie, półtorej, wyrobić receptory. Na początku może nie klepać.

Mój sweetspot to 4g reda, 5g green/white.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 394 / 47 / 0
Mieliście już tak, ze po przerwie miesięcznej nic nie działa? Żadna ilość ani malo ani dużo? Odczekane drugi miesiąc zaparzone 10g liści i nic prawie, na granicy placebo, jedynie po około 2h pojawiło się rozdrażnienie, na drugi dzień test proszku i to juz w ogóle żadnego efektu.
  • 22 / 1 / 0
@NieMaDupyBezWyjscia

Ja brałem kiedys kratom na depratalu(duloksetyna) i pamiętam, że o dziwo działał, może aż tak nie zajmuje enzymów w wątrobie, no i ja go bralem na wieczor, a lek rano, to tez moglo miec wplyw, ale z całego serca odradzam jakiekolwiek mocniejsze uzywki w tym wypadku.
Wiem, że masz to gdzieś i na tej stronie nie powinno sie umoralniac, ale muszę.
Na czas leczenia daj sobie z tym spokój i ogarnij swoje sprawy. Ja bardzo żałuję, że nie poprosiłem psychiatry o zwiększenie dawki do 90mg, bo ten lek ma naprawdę super działanie, które pozwala stanąć na nogi. Nie psuj sobie tego. Finito.

Scalono — CATCHaFALL

@FotherMucker
Pierwsza sprawa, to według mnie cholernie jest ważny pusty żołądek, jesli chcesz dobre działanie, to minimum 6h od większego posiłku i zapić czymś ciepłym.
Druga sprawa, kody ostatnio przypadkiem nie waliłeś albo czegoś co mogło mieć wpływ na enzymy wątrobowe metabolizujace kratom?
Trzecia, może z vendorem coś nie tak? Tylko to mi przychodzi do głowy na ten moment.

I do punktu 3 chciałbym zadać swoje pytanie.
Często mieszałem sobie zielony kratom z czerwonym od jednego vendora, czasem zarzucałem sam czerwony, i pod koniec zeszłego roku przyszła mi paczka czerwonego, tylko że działanie ostatniej paczki było tragiczne i nigdy z czymś takim się nie spotkałem.
Mianowicie, duże pobudzenie(czerwony kratom), serducho wali, łapy i nogi się trzęsą, trochę tak jakby jakiś słaby psychodelik zaczynał wchodzić, lekka derealizacja, szybki spacer czy w ogóle ruch pomagał mi ogarnąć ten stan, który trwał z 3/4h, potem byłem strasznie zmęczony, dwa razy było to samo.

To mi się dzieje coś z organizmem czy goście sobie w kulki lecą? Miał ktoś coś podobnego?
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"

Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Jazda pod wpływem to nie tylko alkohol

USA: Kierowanie pojazdami pod wpływem środków odurzających – w tym marihuany i leków na receptę – staje się jednym z najpoważniejszych zagrożeń na drogach, choć problem ten wciąż pozostaje w cieniu jazdy po alkoholu.