Jest wiele badań i osób na reddicie co sprawdzali empirycznie, 300mg witaminy C na kilogram ciała 3 dni przed zaczęciem Cold turkey, i podczas skręta odstawianie witaminy C o iles tam gramów dziennie. Wiem, brzmi głupio, też myślałem że to nonsens ale pubmed, library of medicine (czy jakoś tak) potwierdzają skuteczność takiego stosowania Wit C. Ogólnie zaleca się askorbinian sodu zamiast kwasu askorbinowego. Badania mówią też o witaminie E, ale w mniejszych dawkach, i to chyba tylko w tym jednym artykule jest o tym mowa.
Poza postami z reddita, tutaj naukowe źródła:
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC7572147/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10836211/
Zastanawiam się nad bezpieczeństwem stosowania takich dawek, ale podobno bardzo dobrze sobie nerki radzą z nadmiarem, bo Wit C jest dobrze rozp w wodzie, nie jak inne witaminy, i nerki łatwo się jej pozbywają.
Ogólnie jest cały poradnik jak stosować taka terapię, w ogromnym skrócie rozpuszcza się (tutaj zmyślam, bo nie pamiętam dokładnych widełek dawek, plus zalezy to od wagi) 1.2g Wit C w soku owocowym rozwodnionym wodą 1:1, i tak co 2h cały dzień (zakladalbym 300mg witaminy razy kilogramy wagi ciała podzielone na (14:2) czyli 7, zakładając, że 14 godzin jesteście na nogach co dziennie), tak 3 dni zwiększając ilość wit C przyjmowanej co 2h codziennie (ale nie całkowitej ilości przyjmowanej Wit C!) i po 3 dniach i guess jesteśmy "nasyceni" i następne 5-7 dni redukujemy dawki witaminy C.
Będę testował na sobie i dam znać, jak skończy mi się majka. Ogólnie nie słyszałem żeby w Polsce ktoś o tym mówił, a za granicą jest to znane od dawna, niektórzy mówią o skuteczności tak wysokiej, że ciężko mi uwierzyć.
1v1 lol
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.
Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes
Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.