Jest wiele badań i osób na reddicie co sprawdzali empirycznie, 300mg witaminy C na kilogram ciała 3 dni przed zaczęciem Cold turkey, i podczas skręta odstawianie witaminy C o iles tam gramów dziennie. Wiem, brzmi głupio, też myślałem że to nonsens ale pubmed, library of medicine (czy jakoś tak) potwierdzają skuteczność takiego stosowania Wit C. Ogólnie zaleca się askorbinian sodu zamiast kwasu askorbinowego. Badania mówią też o witaminie E, ale w mniejszych dawkach, i to chyba tylko w tym jednym artykule jest o tym mowa.
Poza postami z reddita, tutaj naukowe źródła:
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC7572147/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10836211/
Zastanawiam się nad bezpieczeństwem stosowania takich dawek, ale podobno bardzo dobrze sobie nerki radzą z nadmiarem, bo Wit C jest dobrze rozp w wodzie, nie jak inne witaminy, i nerki łatwo się jej pozbywają.
Ogólnie jest cały poradnik jak stosować taka terapię, w ogromnym skrócie rozpuszcza się (tutaj zmyślam, bo nie pamiętam dokładnych widełek dawek, plus zalezy to od wagi) 1.2g Wit C w soku owocowym rozwodnionym wodą 1:1, i tak co 2h cały dzień (zakladalbym 300mg witaminy razy kilogramy wagi ciała podzielone na (14:2) czyli 7, zakładając, że 14 godzin jesteście na nogach co dziennie), tak 3 dni zwiększając ilość wit C przyjmowanej co 2h codziennie (ale nie całkowitej ilości przyjmowanej Wit C!) i po 3 dniach i guess jesteśmy "nasyceni" i następne 5-7 dni redukujemy dawki witaminy C.
Będę testował na sobie i dam znać, jak skończy mi się majka. Ogólnie nie słyszałem żeby w Polsce ktoś o tym mówił, a za granicą jest to znane od dawna, niektórzy mówią o skuteczności tak wysokiej, że ciężko mi uwierzyć.
1v1 lol
Pasuje podbijac temat bo serio to może być new method, a nuż ktoś stwierdzi a chuj, sprobuje. Ewentualnie niech ktos zaladuje sie witamina c przez te 3 dni tak jak mowia, a nastepnie pozwoli sobie na dzien trzezwosci, czy ile tam zajmuje temu komus od dawki opio do skreta, i mamy juz odpowiedź/wiedze jak zadziałało na jedna osobe.
W pierwszej lepszej biedrze kupiłem 1kg pomarańczy za 3.50zł - chylę czoła jeżeli ktoś znajdzie sok w takiej cenie, nie wspominając o jakiś śmiesznych tabletkach musujących czy innych suplach.
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.