Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Hej,
Ostatnimi czasy podjadłem trochę mefu i jak to ja musiałem przesadzić. Przyjmowałem oralnie, paliłem do tego bakę i zaczęły się haluny a nawet całkowita utrata świadomości. Przy halunach zmieniały mi się twarze ludzi i miałem dziwną perspektywę. Widziałem rzeczy jakby nagle były daleko ale jednocześnie jakoś przerażająco za duże jak na odległość.
Przypomniało mi to, że w dzieciństwie też często miałem takie zaburzenia przestrzeni i perspektywy. Pamietam je, zawsze jestem już w łóżku i za każdym razem nic więcej (może też traciłem świadomość).
Odkryłem że w dzieciństwie moja najbliższa rodzina mnie molestowała. Początek lat 90.
Czy macie jakieś pomysły czy jakiś lek mógł powodować takie efekty? Być może odurzano mnie dodatkowo.
Będę wdzięczny za każdą możliwą podpowiedź.
  • 2876 / 621 / 0
Przykro mi, że byłeś molestowany.

Tak naprawdę opisane dolegliwości nie wskazują jednoznacznie że podawano Ci jakąś substancję. Nawet jeśli to opis jest zbyt szeroki. Szczególnie w przypadku dziecka które może reagować inaczej niż dorośli. Może alkohol, może barbiturany? Na początku lat 90 nie było za bardzo dostępnych wyszukanych wynalazków, raczej żaden dysocjant ani GHB. Bardziej myślałbym o starych lekach jeszcze z PRL.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 2080 / 250 / 0
@klexklex kojarzę o jakiej perspektywie mówisz, jako dziecko też czasami tak miałem. Potrafiłem cały dzień widzieć w taki sposób. Towarzyszył temu raczej spokój i lekki dystans do świata, a sama perspektywa wzbudzała ciekawość. Nie znam przyczyny, ale uważam to za normalne u dziecka. Nie podejrzewałbym tutaj działania substancji, nie szukałbym też w tym powodu do niepokoju.
  • 640 / 104 / 0
Na taką szramę w psychice jak molestowanie nie ma fizycznego leku. Albo się musisz nauczyć z tym żyć na codzień tak, żeby o tym ciągle nie myśleć, albo - iść do psychoyetapeuty, przerpracować i uwolmić się mentalnie od tego.
Są takie rzeczy, na które nie ma leku jakby dobrze pomyśleć
W strugach deszczu dni toną, dotykam stopą dna
  • 66 / 12 / 0
@klexklex Jeśli widziałeś obraz rzeczywisty, ale dziwacznie zniekształcony, bo perspektywa dziwna, wielkość, kontury i kolory to są to metamorfopsje. Tutaj jest to bardzo fajnie opisane i pasuje do twojego posta:

https://www.bezokularow.pl/poradnik/met ... oby-wzroku

U dzieci może się to zdarzać czasami ze względu na wzrost i rozwój. Ale też ze względu na niektóre choroby genetyczne, zaburzenia psychiczne czy traumatyczne doświadczenia. A skoro byłeś molestowany to wszystko pasuje do siebie.

Na traumę najlepiej działa dobra terapia i odpowiednie leki. Ecstazy ma tu szczególnie konkretny potencjał, ale pod warunkiem właśnie, że idzie w parze z terapią, a nie samo z siebie. W PL też się robi takie badania, także poszukaj - może się załapiesz.

https://www.termedia.pl/mz/Ecstasy-nark ... e,726.html

https://pulsmedycyny.pl/medycyna/psycho ... o-ecstasy/
ODPOWIEDZ
Newsy
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.

Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej

Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.