Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 29 / 4 / 0
@Grzejnik80 Trochę mnie przeraziłeś z tym odstawieniem po 2 tygodniach...
Biorę od 3 tygodni 1mg alpry dziennie czasem 2 - 3 dni nie biorę, ale większość dni było na Alprze, czy naprawdę mam się bać?
I uboki odstawienne po jakim czasie czuć? Po dwóch dniach niebrania czy trzeciego dnia?
  • 57 / 13 / 0
Czyli bierzesz codziennie czy nie? Jak nie i drugiego dnia nie czujesz się już źle to nie powinno się nic dziać, alpra krótko siedzi i po 24 godzinach już zaczęłyby się raczej objawy odstawienne. Mimo wszystko to igranie z ogniem branie powyżej 2 tygodni benzo będąc wcześniej wjebanym.
  • 1 / / 0
16 stycznia 2025mobius pisze:
1.5mg dziennie srednie do duzych, no to niezle sie bawicie, ciekawe jak bys ocenil moje 20mg dziennie
wezcie nie przesadzajcie z tym i nie straszcie ludzi, robicie z ludzi narkomanow bo biora 1 tabletke, tutaj wiekszym problemem i powodem objawow jest dlugosc brania rok i przyzwyczajenie organizmu, ale nic powaznego ci sie nie stanie nawet jakbys to odstawil od razu, szkoda nawet robic protokoly na takie dawki dla kota i obstawy, dajcie spokoj
dasz rade to odstawic bez dodatkow zwlaszcza ze bierzesz tez pregabe w tym samym czasie
obcinaj swoim tempem, jak sie boisz to zwalniaj, jak nie to szybciej - mozesz nawet pare miesiecy na tym spedzic jak chcesz miec minimalne uboki
tak ogolnie to 0.25/0.125 co tydzien bym cial i patrzyl jak idzie bo widze nakrecony jestes ze ci sie cos stanie od tego, mozliwe ze indukujesz sobie sam i wzmacniasz uboki bo pewnie bierzesz z powodow z jakich powinno sie brac, a katastrofizujac i ze zwiekszonym niepokojem mocniej to odczuwasz, chyba ze masz jakies obciazenia fizyczne
ale nie wiem po co ja to pisze jak tu zaraz wpadnie znowu pare osob z 5000 postow na liczniku i beda mnie jechac, pozdro
Ja po odstawieniu 5 mg dostalem epi, ale bylo to nagle odstawienie, a drgawki wtstapily po ok 5 dniach. Potem wszelkie badania wyszly ok. Potem skusilo mnie ponownie do dluzszego brania i ponownie nagle odstawienie, z dnia na dzien coraz bardziej krecilo sie w glowie i znowu karetka. Tylko i wylacznie po „ciagach” bzd w dawkach ok 5 mg. Nigfy poza tym zaden napad mi nie wystapil. Z alko schodza przez diazepam, oczywiscie z benzo najl. Depakina i pregabalina, bo inna benzo jak diazepam jest bez sensu, ale bez obstawy jednak bym nie radzil.
  • 57 / 13 / 0
Pierwsze ciągi na benzo i to często kilka odstawia się z dnia na dzień po miesiącu czy nawet u mnie po pół roku brania codziennie dużych dawek tych najmocniejszych jak alprazolam, lorazepam i klonazepam. Jednak w końcu przychodzi taki moment, że po miesiącu i nagłym odstawieniu nagle nie wiadomo co się dzieje i dopiero z czasem łączymy to z uzależnieniem fizycznym od benzodiazepin. Wszystko zależy również i przede wszystkim oczywiście od organizmu, nie ma dwóch takich samych osób i przypadków, każdy jest inny, tak jak praktycznie każdy inaczej czuje różne benzo. Wiadomo, że można to zawęzić do grup, na których np. klon działa super a w alprze nie widzą nic ciekawego i na odwrót. I tak jest z praktycznie każdą substancją. Każdy przypadek trzeba rozpatrywać indywidualnie i nie wmawiać przykładowo komuś, że jak cię mogło 0,5mg alpry położyć do łóżka jak ja po 1mg czuję się Bogiem. To klątwa tego forum, ludzie piszą o swoich doświadczeniach a inni próbują przez kolejne 2 strony wątku próbować im mówić, że robią coś nie tak albo proponują inne głupoty. Zacznijmy się słuchać i odpowiadać merytorycznie na zadane pytania i wątpliwości pisząc jedynie przy okazji jak to jest u nas. Nie mówię tu tylko o benzo czy alprze, ale o wszystkich przyjmowanych substancjach o których toczy się dyskusja.
  • 1 / / 0
Hej biore xanax alprazolam od jakiegos czasu. Robie to dosc nie umiejetnie (zawsze przegne i mnie odcina do spania) czy ktos moze mi wytlumaczyc jak mam go brac zeby caly dzien przezyc i nie zasnac???
:3
na forum używamy nazw substancji czynnych, przeniesiono /Devixo
  • 435 / 36 / 0
Brzmi banalnie, ale nie dla każdego jest takie łatwe do zrobienia.
Trzymać się najniższej dla Ciebie skutecznej dawki i nie dorzucać bez opamiętania ;)
  • 57 / 13 / 0
Dokładnie j.w. . Jak idziesz przykładowo do pracy bierzesz rano załóżmy 0,5mg i nie bierzesz tabletek ze sobą, co najwyżej 0,25 do 0,5mg żeby dorzucić po 4-6 godzinach- jeśli jest taka potrzeba. Jak przyjęta rano dawka działa na ciebie te 8,5 do 10 godzin czyli tyle ile się jest w pracy włącznie z dojazdami to nie bierzesz do pracy wcale żadnej tabletki.
W ogóle to co piszę to prosty i szybki sposób na wjebanie się w benzo dlatego powinieneś to robić max. 2 razy w tygodniu mając na uwadze również weekend. Biorąc 2 razy na tygodniu plus 2 dni weekendu większe dawki, których jak sam mówisz nie potrafisz kontrolować to szybko się wjebiesz. Tak, że jak nie chcesz żyć w piekle uzależnienia od benzodiazepin, które to uzależnienie jest jednym z najcięższych z wszystkich możliwych substancji to bierz doraźnie, np. w trudniejszy dzień w pracy najniższa skuteczna dawka o której już zresztą wspomniał kolega wyżej.

O uzależnieniu od alprazolamu i piekła z jego odstawienia niech napiszą ci osoby, które w tym piekle żyły lub żyją i czy było warto.
Alprazolam, dalej lorazepam i klonazepam to 3 najmocniej i najszybciej uzależniające benzodiazepiny dostępne w polskiej aptece.

Dodam, że jeśli nie pracujesz lub pracujesz zdalnie to osiągając stan, w którym czujesz się idealnie postaraj się zdać sobie wówczas sprawę, że kolejna dawka sprawi, że pójdziesz spać zamiast cieszyć się pluszowym, że tak to nazwę działaniem alprazolamu. Może uda ci się w ten sposób przestać walić alprę do "odcinki". Wal w międzyczasie również nawet 2-3 kawy- udowodnione jest pozytywne działanie picia kawy na zdrowie w ilości do 4-5 filiżanek dziennie o ile pamiętam lub niezbyt zdrowy zamiennik czyli energole, najlepiej 2-3 duże wmawiając sobie, że nie możesz zasnąć. Oczywiście te 2-3 kawy/energetyki pijesz w odstępie conajmniej 1,5-2 godzin. Dobrym sposobem jest również zakup kofeiny w kapsułkach po 200mg na kapsułkę, dostępne na pewno w sklepach z suplami i niektórych aptekach. I tak sobie siedzisz wyluzowany wiedząc, że jeszcze załóżmy 0,5mg więcej i zamiast cieszyć się działaniem prześpisz je.
ODPOWIEDZ
Newsy
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.