Ja próbuję 60/40, żeby dym nie był za gęsty, ale żeby grzałka "miała co robić" i przez to wolniej zużywać nabój.
LSD, hera, koka i hasz – podziel się z kolegami czym masz”
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Stosowałem wszystkie możliwe proporcje bo miałem czystą nikotynę i glicerynę i glikol. W ogóle doszedłem do wniosku iż glikol psuje cały smak i potrafi powodować trzkawkę. Gliceryna czysta jest bardzo gęsta i dla tego rozcieńcza się ją z glikolem i wodą - tutaj woda miesza się w każdej proporcji ale uwaga bo zwiększa temperaturę mgły (pary).
Można dodać kilka procent spirytusu ale nadmiar sprawi iż będzie bardzo para gryzła przy wapnowaniu.
Dodaje się też aromaty i tutaj należy pamiętać że mogą być trujące. Aromatyczne związki dodawane do liquidów mogą być bardzo szkodliwe. Ale nie musi tak być. Mentol jest przykładem zdrowego dodatku do niektórych liquidów.
W USA był taki przypadek że witaminę E dorzucali, a ona wdychana do płuc – jest śmiertelnie szkodliwa.
Baza + nikotyna: i nic więcej nie trzeba.
Pozostaje jednak kwestia bazy i właśnie kombinuję jak poprawić, bo 50/50 mam wrażenie że za szybko odparowuje; a 25/75 jest strasznie lepliwa i rozsmarowuje się po wszystkim. :|
LSD, hera, koka i hasz – podziel się z kolegami czym masz”
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
IMO najlepsze proporcje to 30pg 70vg @surveilled
Akurat zmieniłem moda na Lost Vape Thelemama solo z tankiem Centaurus SUB OHM (który leci do wymiany, bo jest wyłącznie na gotowe grzałki) - tank specjalnie pod w/w proporcje właśnie, ogólnie im więcej pg tym mniej pary, szybciej zużywająca się grzałka, IMO mniej smaku (lecz internety mówią na odwrót), również więcej pg = większe uczucie 'drapania' w gardło.
Aktualnie leci do mnie Dead Rabbit Hellvape 3 RTA 6th Anniversaly Edition 24k Gold. I od zaj3bania drutów kilkanaście metrów gotowego zwoju clapton itd. - aż mi łezka cieknie po policzku wracając do pięknych czasów custom modów <3
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Łatwo buchy wchodziły z tego ale stan około 40 minut po takim paleniu to było normalne porządne zatrucie nikotyną.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.
Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka
Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.