Ja próbuję 60/40, żeby dym nie był za gęsty, ale żeby grzałka "miała co robić" i przez to wolniej zużywać nabój.
LSD, hera, koka i hasz – podziel się z kolegami czym masz”
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Stosowałem wszystkie możliwe proporcje bo miałem czystą nikotynę i glicerynę i glikol. W ogóle doszedłem do wniosku iż glikol psuje cały smak i potrafi powodować trzkawkę. Gliceryna czysta jest bardzo gęsta i dla tego rozcieńcza się ją z glikolem i wodą - tutaj woda miesza się w każdej proporcji ale uwaga bo zwiększa temperaturę mgły (pary).
Można dodać kilka procent spirytusu ale nadmiar sprawi iż będzie bardzo para gryzła przy wapnowaniu.
Dodaje się też aromaty i tutaj należy pamiętać że mogą być trujące. Aromatyczne związki dodawane do liquidów mogą być bardzo szkodliwe. Ale nie musi tak być. Mentol jest przykładem zdrowego dodatku do niektórych liquidów.
W USA był taki przypadek że witaminę E dorzucali, a ona wdychana do płuc – jest śmiertelnie szkodliwa.
Baza + nikotyna: i nic więcej nie trzeba.
Pozostaje jednak kwestia bazy i właśnie kombinuję jak poprawić, bo 50/50 mam wrażenie że za szybko odparowuje; a 25/75 jest strasznie lepliwa i rozsmarowuje się po wszystkim. :|
LSD, hera, koka i hasz – podziel się z kolegami czym masz”
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
IMO najlepsze proporcje to 30pg 70vg @surveilled
Akurat zmieniłem moda na Lost Vape Thelemama solo z tankiem Centaurus SUB OHM (który leci do wymiany, bo jest wyłącznie na gotowe grzałki) - tank specjalnie pod w/w proporcje właśnie, ogólnie im więcej pg tym mniej pary, szybciej zużywająca się grzałka, IMO mniej smaku (lecz internety mówią na odwrót), również więcej pg = większe uczucie 'drapania' w gardło.
Aktualnie leci do mnie Dead Rabbit Hellvape 3 RTA 6th Anniversaly Edition 24k Gold. I od zaj3bania drutów kilkanaście metrów gotowego zwoju clapton itd. - aż mi łezka cieknie po policzku wracając do pięknych czasów custom modów <3
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Łatwo buchy wchodziły z tego ale stan około 40 minut po takim paleniu to było normalne porządne zatrucie nikotyną.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.