Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Ważę mało (ok. 65kg) i z tego co wyczytałem na forach dawka 1.5g powinna być spoko - wyraźnie ale nie za mocno.
16 listopada 2025yoshi420 pisze: nie chciałbym znaleźć się w stanie, w którym mogę drzwi wyjściowe pomylić z framugą okienną. Nie chciałbym niezdrowych wizji/koszmarów z halucynacji
Tylko jeśli masz skłonności do psychoz, mogą być problemy. Nie bierz, jeśli w Twojej rodzinie były przypadki schizofrenii lub choroby afektywnej dwubiegunowej. Nie bierz, jeśli masz skłonności psychotyczne lub lękowe.
16 listopada 2025yoshi420 pisze: Dodatkowo, nie chciałbym za mocnej "egzystencjonalnej" fazy wyłącznie analizującej moje działania/decyzje (bt filozoficzny)
W razie dalszych pytań z chęcią pomogę.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze: Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
No i jak już będziesz po - zdaj relację, bom ciekaw.
A tu na zdjęciu, po lewej jasne grzyby suszone przez 3 dni w całości pod wentylatorem, dopiero potem pokrojone i wstawione na 2h do piekarnika żeby dosuszyć. Po prawej sine jak cholera grzyby pocięte na kawałeczki zaraz po zbiorach, suszone 22h pod wentylatorem i 2h w piekarniku
24 listopada 2025Aristo pisze: Mam taki temat - może coś mi doradzicie. Brałem grzyby 4 razy - z własnej hodowli, 2 - 3,5g. Za każdym razem mam na początku silny stan lękowy. Wszystko zgodnie z zasadami - muza, opiekun, itp. Ten stan lękowy jest cholernie mocny i trwa tak z połowę całego tripa, pewnie z 2h. Potem jest super, ale ten stan lękowy mocno mnie zniechęca do powtórzenia, może da się coś z tym zrobić?
Ja od jakiegoś czasu biorę po 1 max. 2 gramy co parę dni (wiem, że to za często i za krótki okres pomiędzy tripami, ale mi to pomaga z moimi paranojami i mocną depresją), za każdym razem wyłapuję "rzeczy" które mnie blokują jakby grzybki przygotowywały mnie na Prawdziwy Trip na potężnych dawkach(7-10g), wyrzucając te elementy na tripie które nie pozwalają na poddanie się im i wspólny pełnoprawny lot)
Uświadom sobie, że One nie chcą Ci zrobić krzywdy, chyba że sam sobie chcesz zrobić krzywdę to Ci w tym pomogą. Bardzo ważne jest podejście do tego.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.