Metadon to najprostszy chemicznie opioid – 6-(dimetyloamino)-4,4-difenyloheptan-3-on.
Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 227 / 53 / 0
To już w sumie zależy od organizmu. Mój ziomek na tej samej dawce co ja (obecnie 160) potrzebował dużo mniej. Ja musiałabym wrzucić jakieś 6 -7 paczek, jemu wystarczają 3-4.
Generalnie przy 40 mg stawiałabym na coś między 1,5-2,5 paczki
Golden brown finer temptress
Through the ages she's heading West
From far away
Stays for a day
Never a frown with golden brow
n
  • 2064 / 244 / 0
27 września 2025Elkov21 pisze:
Pytam bo chce wiedzieć jak się przygotować...
Przy 40mg pewnie da się zaleczyć kodeiną i dawki nie będą jakieś kosmiczne. Zadziwiająco dobrze sprawdza się tutaj tramadol. Dawki wystarczą tutaj lecznicze, żeby nie ryzykować padaczką. Najlepiej sprawdza się pierwszego dnia kiedy pojawiają sie objawy odstawienne. W kolejnych dniach czuć, że przysłaby jest, choć przy 40mg metki, trampek może wystarczyć zupełnie
  • 3053 / 1036 / 0
po dłuższym stosowaniu metadonu w dawkach niekiedy przekraczających terapeutyczne bardzo trudno jest zaleczyć tzw. "gila", tj. zespół odstawienny opioidami pokroju kodeiny, czy też np. tramadolu. metadon, to ciężki lek, o wiele silniejszy od morfiny. ja sam po sobie zauważam, że, owszem - zaleczą, ale nie zadowalają mnie już tak inne, słabsze opiaty, gdy chwilę pobędę na syropku. z tym, że ja swój otrzymuję na wizytach prywatnych u psychiatry i dawkuję zazwyczaj po 10-20 ml, nierzadko 20-30 ml, ale to i tak mało w porównaniu do programowych, gdzie pacjenci pijają po 80 lub przykładowo 120 ml.

technicznie, to tak jak kolega wyżej napisał - ulotkowa dawka tramadolu (do 400 mg/d) byłaby raczej dla większości wystarczająca, aby przetrwać najgorsze i pofunkcjonować do czasu zdobycia syropu.

ja np., przy wspomnianych wyżej dawkach, czuję zaleczenie po 150-200, po 400 mg rozłożonych na kilka dawek jest w miarę komfortowo (w kontekście obj. odst.). jednak nie ma wówczas mowy o jakiejkolwiek opiatowej błogości, cieple, czy podsypianiu. po prostu mózg tak mi się przyzwyczaił do tego leku, że taki tramadol, który lata temu kochałem, jest czymś, od czego stronię i wala się tego po szufladach mnóstwo.

jedynie dihydrokodeina była w miarę ok, bo nie tylko zaleczała, ale przy przyjęciu szacunkowo ekwiwaletnej dawki, potrafiła nawet zgrzać, ale teraz niestety, gdybym polecił, to jest problem, bowiem lek przejął inny koncern, a to spowodowało wstrzymanie produkcji na polskim rynku. od jakiegoś czasu pytam się o to w aptekach i żadna hurtownia tego nie ma.

pozdrawiam, przodownik
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 563 / 55 / 0
Dzięki za odpowiedzi i pomoc. Jestem teraz czwarty dzień bez Mietka (a od środy do soboty brałem tylko dwa razy po jakieś 30mg) i ostatnie dwa dni zaczynało się już robić słabo, oczywiście stan jak przy gorączce, koszmary skurwialskie naprawdę, brak snu w nocy i przesypianie po 5-10 minut w dzień koło południa, jeszcze na szczęście biegunki nie miałem bo zaleczam resztkami stoperanu. Jutro dostaje wypłatę i lecę się zaleczyć zanim Mietek przyjdzie. Kupiłem przed chwilą kaszlodyn 16tabs liczę że to chociaż pomoże nie przeżywać terroru podczas snu, ale skręt o średniiej mocy od pregi moze mieć inne plany co do tego.
+ Przodownik nigdy nie udało mi się dhc ugrzac nawet zanim jeszcze zacząłem z jakimikolwiek opiatami nieaptecznymi lub mocniejszymi już oxy doustnie, głównie na kodeinie leciałem, i nawet gram dhc wzwyż nie dawał mi nic poza problemami z zaśnięciem, więc przestałem z nim eksperymentować. U mnie się nadawał właśnie tylko jako zaleczanie skręta, choć to i tak było jedyne co robiłem przez 90% mojej przygody z opio.
Co ciekawe z 4-5 lat zanim się uzależniłem brałem raz tjoko kilkadziesiąt razy w ciągu roku , ugrzewało mnie przez pierwsze kilkanaście. Potem te 4-5 lat przerwy i wskok znowu na tjoko, i nigdy nie dawało mi nic co by się zblizylo do choćby wyrzutu histaminy czy delikatnego ugrzania bądź czegokolwiek innego poza "okej psychicznie czuję się lepiej", nawet przy braniu dawek 600-900, rekordowo chyba z 1200 było. Ciekawa rzecz ta tolerancja. Trampem, dhc ani oxy też nigdy się nie udało, z 2-3, razy tylko dość sporą dawką majki iv.

+Cooo dhc nie ma?? Wiem że od lat były problemy ale nie wiedziałem że tak przejebane teraz z nią. To stąd pewnie jego brak wszędzie online
  • 3053 / 1036 / 0
ja mam jeszcze trzy butelki metadonu po 100 ml, ale ostatnio zredukowałem jego dawkę do 10 ml i ostatnio brałem go wczoraj rano. moją taktyką było wyczekanie pierwszych objawów przedwstępnego gila i wspomożenie się dwoma dawkami oksykodonu. jutro natomiast przechodzę na buprenorfinę, bowiem zalega mi ona strasznie, a chcę się trochę odzwyczaić od tego metadonu - z Bunondolem nie planuję szarżować, bowiem 4 mg/d to już absolutne maksimum - myślę, że 2 mg wystarczą przy mojej tolerancji, aby zaoszczędzić do wizyty i trochę przystopować, bo już prawie się wyzerowałem, ale od jakichś dwóch tygodni znów brane były opiaty, głównie właśnie syrop.

co do dihydrokodeiny - co człowiek, to reakcja, jak widać. mi naprawdę bardzo pasowała. natomiast ta sytuacja to nie są te "krótkotrwałe" przestoje w dostawach, które wszyscy dobrze znamy - ten opioid to już wymarła rzecz, przynajmniej na chwilę obecną, ale z tego co ja wiem, to nie zapowiada się, aby miały być nowe dostawy od tego producenta.

pozdrawiam, przodo
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.

Limburg: mąż przez dziesięć lat podawał żonie narkotyki i wykorzystywał seksualnie

Izba w Hasselt skierowała do sądu okręgowego sprawę 50-letniego mieszkańca Zonhoven, oskarżonego o wieloletnie podawanie żonie narkotyków oraz wykorzystywanie jej seksualnie. Sprawa odsłania jedną z najbardziej skrajnych form przemocy domowej, opartą na nadużyciu zaufania w związku małżeńskim.

Rytuały, narkotyki i przestępstwa seksualne. Są zarzuty dla fałszywego szamana

Mężczyzna z Gryfina (woj. zachodniopomorskie), Dariusz T. przedstawiał się jako uzdrowiciel, radiesteta, bioenergoterapeuta i praktyk kambo. Jego działalność, która miała pomagać osobom zmagającym się z traumami i depresją, okazała się jednak przykrywką dla niebezpiecznych praktyk i przestępstw. 62-latek oskarżony jest o przeprowadzanie "rytuałów" przy użyciu roślin psychoaktywnych i przestępstwa o charakterze seksualnym.