Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
ODPOWIEDZ
Keyss
  • / / 0
Re: Ropień - jak sobie radzić?
Post autor: Keyss »
Ja w miejscach podania miałam 9 torbieli, 2 na udzie, 1 na podudziu, 2 na zgięciu łokciowym, 1 pod łokciem, 3 na brzuchu, Rana na ręce zrobiła się czarna, zaczęła gnić, i tam działo się po kolei z każdą, każdy guz był trzeszczący, "uciekał" pod palcami, Ja sepsa, wszytsko otworzyli, wyczyścili, wyhodowali clot
Clostridium Pernfingens. 3 miesiące antybiotyki do żyły szyjnej bo nie było gdzie
  • 117 / 23 / 0
[/img]Te guzy tak śmiesznie chrumcza pod skórą . To czy będzie ropień da się wyczuć zaraz po podaniu iv. Delikatna temp , gorące miejsce wkłucia . Ja dziś moczylem 30 min w ciepłej wodzie rozmasowywalem aż czulem że wszystko w środku jest jakby bardziej "rozruszane" - rzadkie . No i trochę tego było , podejrzewam że za dwa dni będzie powtórka , chyba że organizm już sobie poradzi. Ja polecam zamiast nacięć które goją się miesiącami zrobić kilka wkłuć igła 0.8 -0.9 i to nimi wyciskać ropnie , mniejsze ryzyko niechcianych założeń czy babrania się ran
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 8 / 1 / 0
Re: Ropień - jak sobie radzić?
Post autor: PCP1900 »
Trzeba zgłosić się do specjalisty, gdyż ryzyko infekcji jest duże. Naciąć ropnia i usunąć zawartość to bez wiedzy prosta droga do zakażenia.
Uwaga! Użytkownik PCP1900 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 16 / / 0
Przy takich objawach jedyna sensowna droga to lekarz. Ropień to zamknięte ognisko zakażenia nacinanie, nakłuwanie czy wyciskanie w warunkach domowych drastycznie zwiększa ryzyko rozsiewu bakterii, sepsy i powikłań.
ODPOWIEDZ
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.