Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
ODPOWIEDZ
Keyss
  • / / 0
Re: Ropień - jak sobie radzić?
Nieprzeczytany post autor: Keyss »
Ja w miejscach podania miałam 9 torbieli, 2 na udzie, 1 na podudziu, 2 na zgięciu łokciowym, 1 pod łokciem, 3 na brzuchu, Rana na ręce zrobiła się czarna, zaczęła gnić, i tam działo się po kolei z każdą, każdy guz był trzeszczący, "uciekał" pod palcami, Ja sepsa, wszytsko otworzyli, wyczyścili, wyhodowali clot
Clostridium Pernfingens. 3 miesiące antybiotyki do żyły szyjnej bo nie było gdzie
  • 117 / 22 / 0
[/img]Te guzy tak śmiesznie chrumcza pod skórą . To czy będzie ropień da się wyczuć zaraz po podaniu iv. Delikatna temp , gorące miejsce wkłucia . Ja dziś moczylem 30 min w ciepłej wodzie rozmasowywalem aż czulem że wszystko w środku jest jakby bardziej "rozruszane" - rzadkie . No i trochę tego było , podejrzewam że za dwa dni będzie powtórka , chyba że organizm już sobie poradzi. Ja polecam zamiast nacięć które goją się miesiącami zrobić kilka wkłuć igła 0.8 -0.9 i to nimi wyciskać ropnie , mniejsze ryzyko niechcianych założeń czy babrania się ran
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 8 / / 0
Trzeba zgłosić się do specjalisty, gdyż ryzyko infekcji jest duże. Naciąć ropnia i usunąć zawartość to bez wiedzy prosta droga do zakażenia.
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: Co czwarty kierowca, który zginął w wypadku, był pod wpływem marihuany

Nowe badanie przeprowadzone w stanie Ohio pokazuje, że ponad 40 proc. kierowców, którzy zginęli w wypadkach drogowych, miało we krwi THC – substancję psychoaktywną zawartą w marihuanie. Średnie stężenie było wielokrotnie wyższe niż poziom uznawany za bezpieczny.

W sieci prowadził "sklep" z narkotykami

Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.

"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!