Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 194 / 22 / 0
Ja już bez kwety nie mogę spać. Jak odstawiam to mam z 4 noce nieprzespane. Potem i tak się mecze z zaśnięciem po tych 4, dniach.juz wolę brać całe życie niż odstawiac
Najlepiej mj i nic więcej :P
  • 3588 / 583 / 1
@Lurcik a jak długo brałeś?
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 1648 / 266 / 0
Można po 50 mg kwetiapiny przy dłuższym braniu liczyć na coś więcej niż tylko działanie nasenne? Gdzieś czytałem że ma właściwości antydepresyjne, może to i prawda pytanie czy 50 mg to wystarczająca dawka?
  • 194 / 22 / 0
31 sierpnia 2025danychBrak pisze:
@Lurcik a jak długo brałeś?
No biorę już z ponad rok albo nawet 2
  • 194 / 22 / 0
19 września 2025zburzony pisze:
Można po 50 mg kwetiapiny przy dłuższym braniu liczyć na coś więcej niż tylko działanie nasenne? Gdzieś czytałem że ma właściwości antydepresyjne, może to i prawda pytanie czy 50 mg to wystarczająca dawka?

Jak dopiero zaczynasz to 50 mg zwali cię z nóg . I nie zwiększaj niepotrzebnie dawki, tak jak ja idiotycznie, bo możesz długi czas jechać na takiej dawce, jak zwiększysz to wiadomo, przestanie 50mg działać. Więc bierz na razie tyle i nie zwiekszaj

I tak. Ma właściwości antydepresyjne, ale te pojawiają się dopiero po jakimś czasie stosowania, że 2 tyg może mniej. Ogólnie też stabilizuje w miarę nastrój i lekko przeciwlękowe jest
  • 4 / / 0
Ja np w szczytowym momecie dochodzilem do 150mg dziennie, w dzien nie szło żyć, tak sie spac chcialo. A w nocy co chwile sie człowiek budził, problemow z zasypianiem po odstawieniu nie zauwazylem
  • 339 / 86 / 0
Fakt kweta dobrze usypia, tylko to zapychanie nosa i wjazd na serce to jakaś makabra :D mimo brania przez 2 miechy to te uboki nie przechodziły, chociaż jak wspomniał @Lurcik szkoda że tak jak lekarze jadą po benzo albo zolpi na spanie, to nie ostrzegają że przy odstawieniu kwety też występuje silna bezsenność z odbicia
  • 4 / / 0
@drakan9 Z ciekawosci, jak ta kweta ci nos zapychała, w kinol waliłes czy jak xd
  • 2749 / 590 / 0
Nie trzeba walić w nos żeby go zatkało, może się tak dziać przez wpływ kwetiapiny na układ adrenergiczny, ponadto blokuje ona receptor histaminowy H1 co bezpośrednio powoduje objawy podobne do alergii. Dołóż do tego wpływ na receptory muskarynowe (wysuszanie śluzówek). W efekcie podejrzewam że wiele osób odczuwa ten problem.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 4 / / 0
Oki, dzieki za info. Pytałem bo ja tez przy stosowaniu mialem mocno zniszczony kulfon a o dziwo nie zauważyłem takiego czegos :/ a z ciekawości przy stosowaniu tez cos przytyles?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Rzeszów: policjant zawiódł zaufanie dilera, który proponował mu zioło i zwyczajnie go aresztował

Strzyżowski funkcjonariusz w czasie wolnym od służby ujął 18-letniego dilera, który zaoferował mu marihuanę w zamian za sprawdzenie, czy w pobliżu nie ma policji. Do zdarzenia w Rzeszowie, gdzie policjant przebywał wraz ze swoim krewnym.

Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.

Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?