Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
witam ma ktoś jakieś znalezliska z Beskidu wybieram sie jutro z rana w okolice żywca węgierskiej gorki jest tam cos?
  • 1 / 1 / 0
18 września 2025LordDragon pisze:
U mnie grzybowe eldorado, tip dla mieszkających w centralnej Norwegii w górzystych terenach jest grubo. Takie pojemniki jak na zdjęciu razy 3 i byłoby wiecej ale wystarczy mi już 😅
wgl chyba w reszcie skandynawii tez ich sporo? Czy tylko Norwegia tak fajnie ma?
  • 3 / / 0
Pierwszy raz w życiu byłem szukać łysiczki. Zwiedziłem pastwisko w Czechach przy granicy z woj. Opolskim ale nie znalazłem żadnej, chyba jest za sucho lub może nie zdążyły jeszcze wyrosnąć. Ktoś już coś znalazł w opolskim?
  • 33 / 3 / 0
Kolejne poszukiwania w Wielkopolsce, tym razem udało się coś znaleźć, ale wszystko jeszcze malutkie, trzeba dać im jeszcze trochę czasu.
  • 3 / / 0
W Bieszczadach również już się pojawiają, tyle że jeszcze małe.
  • 14 / 20 / 0
25 września 2025KrokietyReborn pisze:
18 września 2025LordDragon pisze:
U mnie grzybowe eldorado, tip dla mieszkających w centralnej Norwegii w górzystych terenach jest grubo. Takie pojemniki jak na zdjęciu razy 3 i byłoby wiecej ale wystarczy mi już 😅
wgl chyba w reszcie skandynawii tez ich sporo? Czy tylko Norwegia tak fajnie ma?
Nie wiem jak w pozostałych krajach ale u mnie jest naprawdę sporo,w życiu tyle i takich rozmiarów nie widziałem 💚 Polecam szukać na stokach narciarskich
  • 560 / 54 / 0
Temperatura w nocy ok, ale totalna susza i brak deszczu ? Coś się pokaże w tych warunkach ?
  • 6 / 3 / 0
Beskid śląski powoli rusza :psycho:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 12 / 2 / 0
łódzkie tydzień temu nic, ale południe na bank już ruszyło 8)
  • 4 / / 0
ktoś coś znalazł na górnym śląsku?
ODPOWIEDZ
Newsy
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC

Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.

Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

Wrocławianin hodował w domu grzybki halucynogenne. Policji tłumaczył, że to tylko pieczarki

Awantura domowa w jednym z mieszkań przy ulicy Popowickiej we Wrocławiu zakończyła się odkryciem nielegalnej hodowli i magazynu narkotyków. Policję wezwano z powodu kłótni między parą, jednak szybko okazało się, że 29-latek ukrywa w domu m.in. grzybki psychoaktywne. Policji mówił, że jest to "projekt" i że są to "pieczarki.