Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 59 / 31 / 0
Grzybnia musi ruszyć, pamiętajcie, że była mega susza, z własnego doświadczenia atakowałbym koło pt lub sob, po co ci piny i inne dzieciaczki podeptane.
  • 27 / 10 / 0
Zgniatacz ma racje, parę dni temu popadało dość obficie, dzisiaj byłem na miejscówkach i tylko na jednej się pojawiły, jak na razie mało i jak pisze Zgniatacz same małolaty, niech dorastają w spokoju.
  • 1 / / 0
Hej, czy to łysiczka ? jak rozpoznac lub odroznic halunka ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 2968 / 639 / 0
@Mieciu299 Masz całe wątki temu poświęcone. Ten służy do wymiany informacji o tegorocznych znaleziskach.

Pytania, czy to to
grzyby-zamieszczamy-swoje-zdjecia-pytan ... 11715.html

Jak znaleźć
ysiczka-lancetowata-jak-znale-t14491.html
"Kocham Was Bardzo" — Marek Kotański
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
  • 15 / 20 / 0
U mnie grzybowe eldorado, tip dla mieszkających w centralnej Norwegii w górzystych terenach jest grubo. Takie pojemniki jak na zdjęciu razy 3 i byłoby wiecej ale wystarczy mi już 😅
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 33 / 3 / 0
Czy prowadzi ktoś polowania w Wielkopolsce?
Udało się coś już znaleźć? W zeszły weekend były lekkie poszukiwania ale niestety jak na razie zdobyczy było 0 :(, niedawno przeprowadziłem się w te strony i nie mam jeszcze dobrych miejscówek, może ma ktoś coś do polecenia?
  • 228 / 53 / 0
03 września 2025Gatts pisze:
W ktoś poluje w województwie mazowieckim?
Si. Ja poluję.
Sama jeszcze nic wartego uwagi nie odkryłam, ale znajomi mi mówili, że w okolicach Wilgi/Łaskarzewa/Ryk są miejscówki w których co roku jest duży wysyp.
W wolnej chwili muszę się przejechać na wypad i zobaczyć czy faktycznie już się coś pojawiło.
Golden brown finer temptress
Through the ages she's heading West
From far away
Stays for a day
Never a frown with golden brow
n
  • 1 / / 0
Witam okolice Krakowa i Małopolska ktoś podpowie gdzie są łąki,polany ??
  • 6 / / 0
Hej! Czy ktoś poluje w okolicach Wrocławia?
gone
  • 1 / / 0
Ktoś coś świętokrzyskie? W czwartek wybieram się na łowy to dam znać jakby co.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.