Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
witam ma ktoś jakieś znalezliska z Beskidu wybieram sie jutro z rana w okolice żywca węgierskiej gorki jest tam cos?
  • 1 / / 0
18 września 2025LordDragon pisze:
U mnie grzybowe eldorado, tip dla mieszkających w centralnej Norwegii w górzystych terenach jest grubo. Takie pojemniki jak na zdjęciu razy 3 i byłoby wiecej ale wystarczy mi już 😅
wgl chyba w reszcie skandynawii tez ich sporo? Czy tylko Norwegia tak fajnie ma?
  • 1 / / 0
Pierwszy raz w życiu byłem szukać łysiczki. Zwiedziłem pastwisko w Czechach przy granicy z woj. Opolskim ale nie znalazłem żadnej, chyba jest za sucho lub może nie zdążyły jeszcze wyrosnąć. Ktoś już coś znalazł w opolskim?
  • 32 / 3 / 0
Kolejne poszukiwania w Wielkopolsce, tym razem udało się coś znaleźć, ale wszystko jeszcze malutkie, trzeba dać im jeszcze trochę czasu.
  • 3 / / 0
W Bieszczadach również już się pojawiają, tyle że jeszcze małe.
  • 14 / 19 / 0
wczorajKrokietyReborn pisze:
18 września 2025LordDragon pisze:
U mnie grzybowe eldorado, tip dla mieszkających w centralnej Norwegii w górzystych terenach jest grubo. Takie pojemniki jak na zdjęciu razy 3 i byłoby wiecej ale wystarczy mi już 😅
wgl chyba w reszcie skandynawii tez ich sporo? Czy tylko Norwegia tak fajnie ma?
Nie wiem jak w pozostałych krajach ale u mnie jest naprawdę sporo,w życiu tyle i takich rozmiarów nie widziałem 💚 Polecam szukać na stokach narciarskich
  • 556 / 54 / 0
Temperatura w nocy ok, ale totalna susza i brak deszczu ? Coś się pokaże w tych warunkach ?
  • 6 / 2 / 0
Beskid śląski powoli rusza :psycho:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ
Newsy
Polska narkotykowym liderem Europy. Kwitną nielegalne laboratoria

Bijemy europejskie rekordy w produkcji narkotyków syntetycznych. W 2024 r. laboratoria opuściło kilkadziesiąt ton substancji. W 2025 ten problem jeszcze się pogłębił.

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).