Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
witam ma ktoś jakieś znalezliska z Beskidu wybieram sie jutro z rana w okolice żywca węgierskiej gorki jest tam cos?
  • 1 / / 0
18 września 2025LordDragon pisze:
U mnie grzybowe eldorado, tip dla mieszkających w centralnej Norwegii w górzystych terenach jest grubo. Takie pojemniki jak na zdjęciu razy 3 i byłoby wiecej ale wystarczy mi już 😅
wgl chyba w reszcie skandynawii tez ich sporo? Czy tylko Norwegia tak fajnie ma?
  • 1 / / 0
Pierwszy raz w życiu byłem szukać łysiczki. Zwiedziłem pastwisko w Czechach przy granicy z woj. Opolskim ale nie znalazłem żadnej, chyba jest za sucho lub może nie zdążyły jeszcze wyrosnąć. Ktoś już coś znalazł w opolskim?
  • 32 / 3 / 0
Kolejne poszukiwania w Wielkopolsce, tym razem udało się coś znaleźć, ale wszystko jeszcze malutkie, trzeba dać im jeszcze trochę czasu.
  • 3 / / 0
W Bieszczadach również już się pojawiają, tyle że jeszcze małe.
  • 14 / 19 / 0
wczorajKrokietyReborn pisze:
18 września 2025LordDragon pisze:
U mnie grzybowe eldorado, tip dla mieszkających w centralnej Norwegii w górzystych terenach jest grubo. Takie pojemniki jak na zdjęciu razy 3 i byłoby wiecej ale wystarczy mi już 😅
wgl chyba w reszcie skandynawii tez ich sporo? Czy tylko Norwegia tak fajnie ma?
Nie wiem jak w pozostałych krajach ale u mnie jest naprawdę sporo,w życiu tyle i takich rozmiarów nie widziałem 💚 Polecam szukać na stokach narciarskich
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

Limburg: mąż przez dziesięć lat podawał żonie narkotyki i wykorzystywał seksualnie

Izba w Hasselt skierowała do sądu okręgowego sprawę 50-letniego mieszkańca Zonhoven, oskarżonego o wieloletnie podawanie żonie narkotyków oraz wykorzystywanie jej seksualnie. Sprawa odsłania jedną z najbardziej skrajnych form przemocy domowej, opartą na nadużyciu zaufania w związku małżeńskim.