Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
c=to co byście polecali a dlaczego ten patent z lorkiem jest chujowy
  • 2683 / 564 / 0
Bo lorek działa krócej od klona. Odstawia się czymś co działa dłużej. Najlepiej diazepam. Poza tym jeżeli to Twoja pierwsza przygoda z benzo to może po tych 4 tyg nie powinno być tragicznych skutków odstawiennych, 3-4 tyg to max zalecany okres zażywania. Niemniej 4mg klona to już spora dawka
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 4 / / 0
ale lorek też jest przciwdrgawkowy chyba nie
  • 1632 / 262 / 0
Ja bym na odstawkę polecił chlordiazepoksyd, dali mi go w Irlandii i zajebiście dał radę.
  • 1243 / 334 / 2
@alek12345 jak masz na myśli, że benzodiazepiny działają wyłącznie przeciwdragawkowo, to Cię zaskoczę, ich główną 'funkcją' jest rozpierdalanie całego układu gabanergicznego który odpowiada za 'normę' poziomu wszystkich innnych hormonów w naszym organiźmie, działanie przeciwdrgawkowe to jedynie dodatek, a tu liczą się podstawy podstaw, na tym polega 'farmakodynamika' uzależnienia.

TL/DR: działanie przeciwdrgawkowe nie ma tu nic do rzeczy. Wjebałeś się w bagno, to z bagna wyłaź nim będzie za późno, a powoli jest.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 3023 / 1022 / 0
sam nie wiem trochę, jak do tego doszło, ale ja trochę zbytnio sobie pozwoliłem odpuścić regularną rozwagę z Clonazepamum TZF, którego niestety (akurat tutaj, to jest słowo odpowiednie) mam w sporym nadmiarze i ciąg trwa już ponad trzy tygodnie, zahaczając o miesiąc - choć są to jednak niewielkie dawki, z tzw. "days off", ale nadal - trzeba temu zaradzić.

teraz jeszcze będąc chwilę na oddziale psychiatrycznym miałem podawane 1-2 mg/d, co nie pomogło w redukcji i przejściu do ponownego, doraźnego używania. mam na szczęście wykonany pobieżny plan schodzenia, który trwa 7-8 dni i wymaga wersji leku 0,5 mg per tabletka, co ułatwia znacznie podział i pozwala przyoszczędzić diazepam... tabelkę oczywiście zamieszczę dla "potomnych", bo może ktoś będzie akurat kiedyś chciał sobie ustalić, co należy wdrożyć po 3-4 tyg. ciągu na ów środku tłumiącym.

poza tym wdrożyłem m.in pregabalinę, do 600 mg/d, dawki podzielone - stopniowe zwiększanie wg. potrzeb. pierwsze dni 2x150 mg, na spanie, doraźnie w razie b. ciężkich trudności, których nie przewiduję, rozpisałem Nasen (zolpidem) 10 mg tuż przed łóżkiem. poza tym codzienna podaż nocnej dawki 15 mg chlorprotyksenu, aby zapobiec bezsenności polekowej czymś nieuzależniającym.

za ew. błędy natury stylistycznej/dyslektycznej z góry przepraszam - jestem pod wpływem opioidów, benzodwuazepin oraz kannabinoidów. %-D

jak mówiłem - poniżej tabelka, zapraszam do dyskusji w razie uwag bądź korekt.

pozdrawiam - przodo!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 70 / 8 / 0
Rozpiska jak rozpiska, przy stosunkowo tak krótkim ciągu powinno się sprawdzić, z tym że mam kilka pytań.
1. Dobrze rozumiem że w okresie z tabelki będziesz równolegle jechał na predze a chloro i nasen doraźnie w razie potrzeby?
2. Kiedy ostatnio, ile i lub z jaką częstotliwością brałeś clony i inne benzo przed tym około miesięcznym ciągiem?
3. Na odstawce z tabelki będziesz dalej przyjmował opio? Jeżeli tak to jakie i ile na dzień? Jeżeli nie to jakie i ile leciało na tym ciągu?
  • 3023 / 1022 / 0
udało mi się odstawić klonazepam bez ścisłego stosowania się do uprzednio przygotowanego planu schodzenia - po tych niecałych czterech tygodniach po prostu przestałem zażywać jakiekolwiek benzodiazepiny i już z dobry tydzień nie stosuję. myślę, że jeszcze kilka dni i będę mógł znów brać systemem dawkowania doraźnego, z tym, że tak jak w przeszłości, głównie poprzestanę na Relanium, tj. diazepamie. właśnie ze wzgl. na niewielką moc i brak tendencji wywoływania ciągów w taki sposób jak robi to Clonazepamum TZF.

z powodu braku czasu odniosę się jedynie pobieżnie do twoich pytań. właściwie, to chyba do wszystkiego odniosłem się wyżej. natomiast tak - przed obecnym ciągiem miałem trzymiesięczną przerwę od życia w ogóle, więc nie zażywałem wówczas żadnych benzodwuazepin. jeśli chodzi o opioidy, to przyjmowałem kilka dni pod rząd metadon w niewielkich dawkach (do 20 mg/d, góra 30 mg/d.). w trakcie ciągu zażywałem doraźnie w/w syrop, ale głównie sporadycznie słabsze narkotyki pokroju tramadolu, difenoksylatu, buprenorfiny.

pozdrawiam, przodownik.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

„Adwokat od trumien na kółkach” i jego żona z zarzutami w sprawie narkotyków

Znany łódzki prawnik, nazwany przez media „adwokatem od trumien na kółkach”, ponownie ma problemy z prawem. Paweł K. został w kwietniu, nieprawomocnie, skazany przez sąd w Olsztynie za spowodowanie śmiertelnego wypadku na drodze z Jezioran do Barczewa. W wypadku zginęły dwie kobiety.

Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.