Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 140 / 11 / 0
Przebiłem się przez najgorszy pierwszy tydzień na dulo, teraz lecą mi 2 tygodnie na niej, od 7 dnia 60mg, ale porównując z poprzednimi razami na niej to już czułem coś, a aktualnie to jestem nerwowy, mniej śpie i z tego pobudzenia potrafię chodzić bezsensu w jedną i druga stronę.

Na żołądek mocno siada, rano po wzięciu najgorzej, lekkie mdłości, ból brzucha, apetyt mocno zjechał, ale i tak jem na siłe, bo waga łatwo leci w dół.

Brałem pregabaline w pierwszym tygodniu, żeby wytrzymać, bo bez było piekło.
  • 1623 / 259 / 0
Zastanawiam się czasem czy nie spróbować z duloksetyną jeszcze raz. Za pierwszym było świetnie, za kolejnym lipa. Minęło kilka lat i jest całkiem dobrze na tym co biorę ale wspomnienia pierwszego razu wciąż żywe. Tyle że wtedy brałem duloksetynę solo, teraz w sumie 5 leków. Tym "głównym" jest wenlafaksyna którą ewentualnie mógłbym zastąpić dulo.
  • 152 / 21 / 0
To co w sumie bierzesz?
  • 1623 / 259 / 0
@kropka855 oprócz wenlafaksyny jeszcze fluoksetynę, trazodon i sulpiryd.
  • 162 / 28 / 0
@zburzony , najpierw musiałbyś przejść przez odstawienie wenli, a to bywa koszmarnym doświadczeniem.
  • 1623 / 259 / 0
@Hanalena jest na to bardzo prosty sposób - brać zastępczo jakiś SSRI. Przerabiałem to z pomocą fluoksetyny i było dość łatwo, teraz akurat też ją biorę. No i poza tym nigdy nie musiałem schodzić z jakiegoś leku długo, zawsze kończyłem jeden i od razu startowałem z drugim.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

Mężczyźni z Teksasu skazani na więzienie. Podszyli się pod DEA, żeby ukraść narkotyki

Kary po kilka lat więzienia otrzymali mężczyźni z Teksasu, którzy podszywali się pod agentów DEA, próbując ukraść marihuanę z domu w południowym Oregonie. Celem było kilkaset funtów narkotyku. Kradzież została udaremniona przez interweniujących na miejscu policjantów.

Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.