Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 140 / 11 / 0
Przebiłem się przez najgorszy pierwszy tydzień na dulo, teraz lecą mi 2 tygodnie na niej, od 7 dnia 60mg, ale porównując z poprzednimi razami na niej to już czułem coś, a aktualnie to jestem nerwowy, mniej śpie i z tego pobudzenia potrafię chodzić bezsensu w jedną i druga stronę.

Na żołądek mocno siada, rano po wzięciu najgorzej, lekkie mdłości, ból brzucha, apetyt mocno zjechał, ale i tak jem na siłe, bo waga łatwo leci w dół.

Brałem pregabaline w pierwszym tygodniu, żeby wytrzymać, bo bez było piekło.
  • 1607 / 257 / 0
Zastanawiam się czasem czy nie spróbować z duloksetyną jeszcze raz. Za pierwszym było świetnie, za kolejnym lipa. Minęło kilka lat i jest całkiem dobrze na tym co biorę ale wspomnienia pierwszego razu wciąż żywe. Tyle że wtedy brałem duloksetynę solo, teraz w sumie 5 leków. Tym "głównym" jest wenlafaksyna którą ewentualnie mógłbym zastąpić dulo.
  • 152 / 21 / 0
To co w sumie bierzesz?
  • 1607 / 257 / 0
@kropka855 oprócz wenlafaksyny jeszcze fluoksetynę, trazodon i sulpiryd.
  • 162 / 27 / 0
@zburzony , najpierw musiałbyś przejść przez odstawienie wenli, a to bywa koszmarnym doświadczeniem.
  • 1607 / 257 / 0
@Hanalena jest na to bardzo prosty sposób - brać zastępczo jakiś SSRI. Przerabiałem to z pomocą fluoksetyny i było dość łatwo, teraz akurat też ją biorę. No i poza tym nigdy nie musiałem schodzić z jakiegoś leku długo, zawsze kończyłem jeden i od razu startowałem z drugim.
ODPOWIEDZ
Newsy
Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.

Zatrzymano oficera żandarmerii który kierował gangiem handlującym heroiną!

Policja w Portugalii zarekwirowała 1,5 tony kokainy od międzynarodowej grupy przestępczej, którą kierował kapitan żandarmerii z Porto.