Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 74 / 7 / 0
Też macie refundowany Coaxil?Ja mam 30 procent i jestem ciekaw czy to przez grupę inwalidzka czy każdemu psychiatra refunduje? Wychodzi około 12zl za paczkę.
  • 1619 / 258 / 0
Zawsze dostawałem tianeptynę z refundacją.
  • 164 / 14 / 0
Kurwa ja zawsze mam bez, co powiedzieć lekarzowi żeby wypisywał mi na refundację?
  • 1619 / 258 / 0
@Lotnik69 może jakimś cudem twój dr nie wie że ten lek jest refundowany, albo po prostu leci w chuja. Mój lekarz na przykład dawał mi bez problemu wortioksetynę z refundacją a kiedy trafiłem do innego pajac wmawiał mi że refundacji nie ma i już. Tylko że teoretycznie wortioksytyna jest na ciężką depresję kiedy inne leki zawiodły, a tianeptyna nie powinna mieć żadnych ograniczeń.
  • 74 / 7 / 0
@Lotnik69 Jest refundowany na choroby psychiczne dlatego was dopytuje bo ja jestem urzędowo pierdolniety %-D (02-P)Paroksetyne i Propranolon też mam refundowane
  • 50 / 1 / 0
Wie ktoś czy siarczan który obecnie sprzedają daje podobne efekty do soli sodowej tianeptyny i czy powyżej wspomniany siarczan ma jakieś poważne skutki uboczne i czy dawkuje się go tak jak sól jeżeli chodzi o wyższe dawki
  • 5141 / 894 / 0
Nie daje . Jest chujowszy IMO.
Wg mnie szkoda na to kasy dla kogos kto ma dosw z opioidami.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 22 / 3 / 0
Coaxil nadaje się tylko do leczenia. Jadłem ten wynalazek 0 działania.
  • 2001 / 491 / 0
A nie macie tak, że swędzi Was wszystko po taienptynie? (Przyjmowanej w terapeutycznych dawkach). Ja to jak pomyślę - tianeptyna, albo zobaczę opakowanie to już mnie zaczyna swędzieć.
ODPOWIEDZ
Newsy
„Adwokat od trumien na kółkach” i jego żona z zarzutami w sprawie narkotyków

Znany łódzki prawnik, nazwany przez media „adwokatem od trumien na kółkach”, ponownie ma problemy z prawem. Paweł K. został w kwietniu, nieprawomocnie, skazany przez sąd w Olsztynie za spowodowanie śmiertelnego wypadku na drodze z Jezioran do Barczewa. W wypadku zginęły dwie kobiety.

Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.