Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1739 / 277 / 0
Zawsze dostawałem tianeptynę z refundacją.
  • 172 / 18 / 0
Kurwa ja zawsze mam bez, co powiedzieć lekarzowi żeby wypisywał mi na refundację?
  • 1739 / 277 / 0
@Lotnik69 może jakimś cudem twój dr nie wie że ten lek jest refundowany, albo po prostu leci w chuja. Mój lekarz na przykład dawał mi bez problemu wortioksetynę z refundacją a kiedy trafiłem do innego pajac wmawiał mi że refundacji nie ma i już. Tylko że teoretycznie wortioksytyna jest na ciężką depresję kiedy inne leki zawiodły, a tianeptyna nie powinna mieć żadnych ograniczeń.
  • 87 / 8 / 0
@Lotnik69 Jest refundowany na choroby psychiczne dlatego was dopytuje bo ja jestem urzędowo pierdolniety %-D (02-P)Paroksetyne i Propranolon też mam refundowane
  • 65 / 1 / 0
Wie ktoś czy siarczan który obecnie sprzedają daje podobne efekty do soli sodowej tianeptyny i czy powyżej wspomniany siarczan ma jakieś poważne skutki uboczne i czy dawkuje się go tak jak sól jeżeli chodzi o wyższe dawki
  • 5343 / 965 / 0
Nie daje . Jest chujowszy IMO.
Wg mnie szkoda na to kasy dla kogos kto ma dosw z opioidami.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 35 / 8 / 0
Coaxil nadaje się tylko do leczenia. Jadłem ten wynalazek 0 działania.
  • 2084 / 511 / 0
A nie macie tak, że swędzi Was wszystko po taienptynie? (Przyjmowanej w terapeutycznych dawkach). Ja to jak pomyślę - tianeptyna, albo zobaczę opakowanie to już mnie zaczyna swędzieć.
  • 35 / 8 / 0
Załatwiłem sobie ten coaxil. To gówno nie działa. Szkoda pieniędzy
  • 1500 / 92 / 2
@TajsonOG Trzeba zjeść co najmniej 10-60 tab i rozgryzać tabletki wtedy działa jak kodeina, jak nie rozgryziesz to lipa.
action movie:gun:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.