Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Jak wygląda te pobudzenie, motywacja po sulpirydzie w porównaniu z Modafinil ? Modafinil powodował u mnie taki stan nerwowości, rozdrażnienia, lęki. Coś jak przedawkowanie kofeiny. Czy sulpiryd ma podobne działanie do modafinilu ?
Drugie pytanie, czytałem, że niektórych "powykrecało" podczas brania tego leku. Dlaczego tak się stało i czy często się to zdarza?
  • 1662 / 268 / 0
@JestMiWstyd sulpiryd inaczej pobudza niż Modafinil, wcale nie ma nerwowości czy lęku, jest tylko pozytywnie. Tylko niestety ale ten stan trwa krótko, u mnie to był ok tygodnia.
Powykręcać mogą tylko wysokie dawki, ja biorę długo 400 mg i jest gitara. A w szpitalach przy schizofrenii potrafią dawać i 1600 mg.
  • 665 / 173 / 0
Większe dawki powodują wzrost prolaktyny, a to może mieć bardzo nieprzyjemne skutki uboczne. 400mg szczególnie rozdzielone na dwa razy to nie jest zbyt duża dawka. Ważne w przypadku tego leku by pilnować odstępów od jedzenia, minimum te 2h.
  • 1662 / 268 / 0
@RafalKoral orientujesz się jaki jest wpływ sulpirydu na poziom dopaminy i nastrój przy dłuższym stosowaniu? Biorę 400 mg czyli jak napisałeś niedużo, biorę też antydepresanty i ogólnie czuję się całkiem nieźle ale jeśli sulpiryd obniża poziom dopaminy to możliwe że bez niego nastrój byłby lepszy, nie?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego

Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

W sieci prowadził "sklep" z narkotykami

Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.