Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Jak wygląda te pobudzenie, motywacja po sulpirydzie w porównaniu z Modafinil ? Modafinil powodował u mnie taki stan nerwowości, rozdrażnienia, lęki. Coś jak przedawkowanie kofeiny. Czy sulpiryd ma podobne działanie do modafinilu ?
Drugie pytanie, czytałem, że niektórych "powykrecało" podczas brania tego leku. Dlaczego tak się stało i czy często się to zdarza?
  • 1607 / 257 / 0
@JestMiWstyd sulpiryd inaczej pobudza niż Modafinil, wcale nie ma nerwowości czy lęku, jest tylko pozytywnie. Tylko niestety ale ten stan trwa krótko, u mnie to był ok tygodnia.
Powykręcać mogą tylko wysokie dawki, ja biorę długo 400 mg i jest gitara. A w szpitalach przy schizofrenii potrafią dawać i 1600 mg.
ODPOWIEDZ
Newsy
Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.