Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 5777 / 1184 / 43
Przypomina baklofen.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 132 / 18 / 0
29 września 2024PolskiLen pisze:
Pagoklon - niewiele różni się od benzo skoro łączy się z rec GABA-A będzie miał taki sam skutek uboczny jak i uzależniający, nie przesiadasz się z rowera na samochód tylko tak to sobie tłumaczysz.
Niby tak, ale nie mam po tym odstawienia. Gdy puszcza flubro na trzeci dzień już czuję się źle. Pagoclone daje tą satysfakcję, że bardziej przypomina etizolam i jak narazie brak ubokòw. Nie wiem, nie chce się mieszać w większe dawki jak kolega wyżej. Mimo to na uboki po innych benzo jest okay. Dobrze się miesza z Yerba/kofeina. Warto sprawdzić.
Away for Xmas and New year eve!! Happy Holidays :extasy:
  • 4 / 3 / 0
Kurwa co za idioci w tych koncernach farmaceutycznych pracują. Przecież to działa na mnie jak alpra - zero lęków i aktywizuje dzięki temu ale bez uboków i odpierdalania. I jeszcze trzyma cały dzień. Ja pierdole.. Zaraz jebną delegal i znowu powrót do spierdolonej alpry, po której mam skręta gorszego niż po morfinie, a wisienką na torcie są lekarze co krzywią te mordy jak się tylko wspomni o alpragenie.
KOCHAM BENZO KUHWAAA. NAPEŁNIJ MNIE KORYTO PEŁNE BENZO DLA TEGO ŚWINIACZKA KWIIII :świnia: :tabletki:
  • 2636 / 555 / 0
@Marstinez W jakiej dawce? Do 5mg Lęki rzeczywiście zmniejsza, jak się ich nie ma to nie czuć działania. Wyższych nie testowałem
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 4 / 3 / 0
@Vetulani44 Wiesz co testowałem do 10mg, ale to dla mnie już nie zmienia profilu działania. Dziele sobie na 7,5mg dziennie i jest gicio ale podkreślam, że miałem przed przerzuceniem się wyrobioną tolerkę na alprę (nawet do 6mg dziennie). Stosowany od 7 miesięcy około. Ja mam zdiagnozowaną depresję lękową i fobię społeczną przez psychiatrę, z którym się znam już 6 lat, także diagnoza bardzo dobrze dobrana. Według mnie też. Wszelakie benzo znoszące lęki działają wybitnie, ale coraz bardziej podchodzą do nich jak do barbituranów kiedyś imo i wpychają Ci hydroksyzyne albo co gorzej pregabaline, która uzależnia jeszcze bardziej od benzo %-D Kocham Polskę, kocham ten świat i lekarzy :korposzczur: Poczytaj sobie temat w dziale o pregabalinie o uzależnieniu i zejściu z niej. A zamuła po niej okropna, człowiek nie czuje się trzeźwy i ludzie na około też to widzą - po pagoklonie, czegoś takiego nie uświadczyłem. Wręcz przeciwnie, otrzymuje komplementy, że taki "fajny i nie ciągle w kącie siedzący". Dla mnie jest to niewyobrażalne, że to nie przeszło do obiegu farmaceutycznego.

scalono @V44

Zapomniałem dodać, że przed przerzuceniem się z alprazolam 2mg - 6mg zastosowałem oczywiście tapering, ponieważ były to jednak dawki oporowe. Tapering - Klonazepam 6mg kończąc na diazepam 5mg. Jednak mocą 6mg alprazolamu różni się znacznie od 10-7,5mg pagoklonu. Obyło się bez bóli fizycznych, ponieważ rozłożyłem to na 6 tygodni klonazepamu i 6 tygodni diazepamu (Gdy byłem na 1mg klonazepamu zacząłem dojadać 20 diazepamu - dostęp do czeskiego dia po 10mg na tabsa, a nie marny Polski). Oba wspomagane karbamazepiną w dzień oraz na noc kwetiapiną. Od strony przeciwlękowej wiadomo, że diazepam nie działa silnie, więc nie obyło się bez bóli psychicznych, ale było warto bo miałem dość benzodiazepin wbrew mojemu podpisowi. Będąc na 5mg diazepamu przerzuciłem się na pagoklon 5mg, ale dawka była niedostateczna i 7,5mg dopiero działa zadowalająco od strony komponenty przeciwlękowej. W czasie, gdy brałem pagoklon robiłem co 1 miesiąc morfologię. Aspat i Alat w normie, USG wątroby też nie wykazywało zmian. Podkreślam, że to moje OSOBISTE odczucia i WYMAGAŁO TO OGROMNEJ WOLI I ZAPARCIA PSYCHICZNEGO.

@Vetulani44 Czy mogę poprosić o scalenie z moim poprzednim postem?
Ostatnio zmieniony 10 lipca 2025 przez Marstinez, łącznie zmieniany 1 raz.
KOCHAM BENZO KUHWAAA. NAPEŁNIJ MNIE KORYTO PEŁNE BENZO DLA TEGO ŚWINIACZKA KWIIII :świnia: :tabletki:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.