Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy uważasz ,że Kanna działa?
1.TAK
27
68%
2.NIE
7
18%
3.W miksach
6
15%

Liczba głosów: 40

ODPOWIEDZ
  • 273 / 33 / 0
Jestem na fluoksetynie 20mg dziennie, wiem, że nie zaleca się stosowania kanny, jednak wpadł mi w ręce proszek 100:1. Czy próbował ktoś brać to kiedyś będąc na SSRI?
  • 5112 / 886 / 0
Jestem po kilku próbach z tym środkiem. Kanna od vendora kratomu z Czech .
Dawkowanie pół grama do grama .kilka prób
Oralnie .
Powiem szczerze że nic ciekawego. Może to trzeba zuc czy coś . Przecież w nosa 500.mg tak gryzącego prochu to bez sensu .
Wchodzi taka zamułka ale bardziej fizyczna i serce lekko przyspiesza.
Miało.buc podobne do kratomu w efektach a się nawet nie umywa .
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 109 / 42 / 0
@ledzeppelin2 mam u siebie artykuł o kannie.
Hottentoci przyjeżdżają z bliska i daleka po ten krzew, wraz z korzeniem i liśćmi. Ubijają je razem i zaplatają w warkocze, tak jak mają w zwyczaju robić z tytoniem do żucia. Następnie pozwalają tej masie sfermentować i noszą ją przy sobie, żując szczególnie wtedy, gdy chce im się pić. W początkowej fazie fermentacji działa odurzająco. (…) Żyjący tutaj Hottentoci wypatrują tej rośliny, czasami z dala od domu, a następnie wymieniają na bydło i inne towary.
500 mg proszku raczej Cię nie porobi, potrzeba całych liści i fermentacji żeby odczuć prawdziwie "odurzające efekty". W takim normalnym dawkowaniu (np. herbatka z 200 mg) to porównałbym raczej do herbatki z melisy, ale z lekko wyczuwalną stymulacją. Dorzucona do jointa z mj fajnie podbija jego działanie (dobrze współgra też z legalnym suszem CBD).

Jest bardzo łatwa w uprawie. Jak ktoś ma czas i ochotę to lepiej korzystać z własnych liści, fermentować (podobnie jak Sinicuichi) i żuć jak tytoń. Słabsze od khatu, ale zdecydowanie działa.
  • https://herbsman.pl - Moja strona o etnobotanice i konopiach.
ODPOWIEDZ
Newsy
Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.