Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy uważasz ,że Kanna działa?
1.TAK
27
68%
2.NIE
7
18%
3.W miksach
6
15%

Liczba głosów: 40

ODPOWIEDZ
  • 279 / 34 / 0
Jestem na fluoksetynie 20mg dziennie, wiem, że nie zaleca się stosowania kanny, jednak wpadł mi w ręce proszek 100:1. Czy próbował ktoś brać to kiedyś będąc na SSRI?
  • 5131 / 891 / 0
Jestem po kilku próbach z tym środkiem. Kanna od vendora kratomu z Czech .
Dawkowanie pół grama do grama .kilka prób
Oralnie .
Powiem szczerze że nic ciekawego. Może to trzeba zuc czy coś . Przecież w nosa 500.mg tak gryzącego prochu to bez sensu .
Wchodzi taka zamułka ale bardziej fizyczna i serce lekko przyspiesza.
Miało.buc podobne do kratomu w efektach a się nawet nie umywa .
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 117 / 43 / 0
@ledzeppelin2 mam u siebie artykuł o kannie.
Hottentoci przyjeżdżają z bliska i daleka po ten krzew, wraz z korzeniem i liśćmi. Ubijają je razem i zaplatają w warkocze, tak jak mają w zwyczaju robić z tytoniem do żucia. Następnie pozwalają tej masie sfermentować i noszą ją przy sobie, żując szczególnie wtedy, gdy chce im się pić. W początkowej fazie fermentacji działa odurzająco. (…) Żyjący tutaj Hottentoci wypatrują tej rośliny, czasami z dala od domu, a następnie wymieniają na bydło i inne towary.
500 mg proszku raczej Cię nie porobi, potrzeba całych liści i fermentacji żeby odczuć prawdziwie "odurzające efekty". W takim normalnym dawkowaniu (np. herbatka z 200 mg) to porównałbym raczej do herbatki z melisy, ale z lekko wyczuwalną stymulacją. Dorzucona do jointa z mj fajnie podbija jego działanie (dobrze współgra też z legalnym suszem CBD).

Jest bardzo łatwa w uprawie. Jak ktoś ma czas i ochotę to lepiej korzystać z własnych liści, fermentować (podobnie jak Sinicuichi) i żuć jak tytoń. Słabsze od khatu, ale zdecydowanie działa.
  • https://herbsman.pl - Moja strona o etnobotanice i konopiach.
  • 51 / 6 / 0
2 pytania:
1) czy kanna moze dać pozytywny wynik na testach narkotykowych ?
2) skąd bierzecie dobre ekstrakty, piszcie PM.
Z góry thx
  • 117 / 43 / 0
@mentol
1) Nie, czysta kanna nie da pozytywnego wyniku,
2) szukaj ekstraktów ze standaryzowaną mesembryną (np. 2% mesembrine), wszelkie x100 x200 to nic nie znaczące numerki podbijające cenę.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.