Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
24 czerwca 2025ledzeppelin2 pisze: Jest tu ktoś w długoletnim ciągu?
Mój vendor ma ostatnie 40kg kratomu i będzie kończył sprzedaż w ogóle, ale widzę że u innych czeskich vendorów temat jest dalej dostępny. Kojarzy ktoś czy to realny koniec kratomu z czech w Polsce, czy tylko ten jeden vendor się zawija?
Na początku roku poszedł art o zakazie sprzedaży kratomu w czechach, ale do czerwca kupowalem cały czas normalnie, bez problemu. Teraz chciałem zamówić biały i już nie był dostępny, zamówiłem zielony 1kg i napisałem zapytanie czy będzie biały, na co dostałem odpowiedź, że zostało ostatnie 40kg i już więcej nie będzie, ale bez szczegółów z czego to wynika :)
Jak ktoś kojarzy/zna temat to proszę o info :)
scalono - nv13
24 czerwca 2025Ha1un pisze: Szefy, na początek przygody z kratomem (czerwonym) w jakie dawki celować?
Miałeś długą przerwe więc ja bym sugerowal 5 - 6g wrzucić i obserwować. On się szybko laduje, więc jak za 30-60min będzie słabo to dorzucić.
Kratom ma to do siebie, że pobudza i aktywizuje do pewnego momentu. Jak przesadzisz to będzie sedacja, czego ja osobiście nie lubię. A odcina aż się oczy zamykają na siedząco :)
Warto więc małymi kroczkami badać temat, tym bardziej jak masz przerwe od opio :)
Powodzenia!
scalono - nv13. Nie pisz posta pod postem
28 maja 2025ledzeppelin2 pisze: Witam po 8 letniej przerwie w pisaniu na forum :-)
A co do wątku: ja obecnie od września jestem na kratomie, wcześniej trampek i koda w końskich dawkach (tramal do 2,5g na dobe). Osobiście, pamietając skrety po trampku i/lub kodzie boje się skręta po kratomie, a to nie wspomaga odstawienia. Tak jak z trampkiem było: najpieerw zajebiście, później już łykałem, żeby nie zdychać, tak teraz mam z kratomem: jem go żeby nie umrzeć na skręcie, ale czy działa tak jak na początku? no nie wiem :)
Mam normlane życie a dragi to mój second life. O tyle o ile w domu wiedzieli o tramalu (ataki padczki ciężko ukryć) tak nie wiedzą o kratomie, a jak dopadnie mnie skręt to raczej każdy będzie wiedział z czego.
Wyjade chyba w góry sam, na tydzień :) odchoruje i wróce :)
scalono, ostatnie ostrzeżenie - nv13
28 maja 2025jedziemynasanki pisze: 1) Podwyzszony ALT (62 przy normie 50)- oznacza to ze wątroba dostaje trochę po dupie. Enzymy działają i nie wpływa to pozytywnie przy dłuższym stosowaniu. Ale nie jest tak tragicznie jak przy alkoholu.
2) obniżony cukier (61 przy normie 70-99) No i tutaj z coraz dłuższym czasie stosowania kratomu czuje po organizmie tą hipoglikemie. Najczęściej jest to drżenie rąk, zawroty głowy, zimne poty. Czasem zdarza sie takie mrowienie w nogach. Jakby kuły mnie igiełki od środka.
Zwłaszcza jak wypiję dawkę rano na czczo.
28 maja 2025jedziemynasanki pisze: Teraz pytanie do kogoś kto dłużej przyjmuje kratom.
1) Czy występowały jakieś skutki uboczne przy długotrwałym regularnym stosowaniu?
2) Czy tolerancja rośnie jakos zauważalnie? Bo ja od 2 miesięcy przyjmuje dawkę 7g-7g-7g
Czasami omijam tą wieczorna. I cały czas kratom działa dobrze. Nie potrzebuje zwiększać dawki ani częstotliwości.
2. Tolerancja rośnie szybko, a przynajmniej u mnie. w 9 miesięcy przeszedłem od 10g do 50g na dobe. Wielu razy żałuje, bo chciałem po prostu poczuć mocniejszą euforie a jedyne co mnie dopadło to nielubiana przeze mnie sedacja :) tak mocna, że oczy na stojąco się zamykały.
Im szybciej będziesz zwiększał dawkę tym szybciej będzie rosła tolerka - jesli masz swój system, który działa to trzymaj sie go :)
Powodzenia:)
WARN - przegiąłeś w pisaniu postów pod sobą - nv13
20 maja 2025FotherMucker pisze: Powinno ładnie potrzepac. Ja miałem parę lat na opio i zadziałało elegancko zwłaszcza biały. Te zioło działa na wiele receptorów, tylko w drugą stronę już nie zadziała. Byś musiał odczekać z tydzień po kratomie, żeby jakieś opio zadziałało bo tylko smyrnie.
Po kratomie żebym coś poczuł to muszę zjeść 20-40 oxy albo 150 trampka i nadal to jest nie to. A normalnie wystarczyłoby mi 5-10 oxy i 50 trampka.
Wpada się w półsen. Nie nazwę tego noddami , aczkolwiek jest bardzo podobnie .
Zamknięte oczy , muza i efekt hipnagogi
Omamy hipnagogiczne to inaczej halucynacje, które pojawiają się w okresie przejściowym między czuwaniem a snem. Mogą być bardzo realistyczne i przypominać rzeczywiste sytuacje lub przedstawiać fantastyczne, a nawet niepokojące wizje. Ich treść często jest związana z wydarzeniami z minionego dnia lub przybiera formę marzeń sennych.
Kratom pomaga wejść w ten stan i jest on dosyć przyjemny
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
[/quote]
Piłem ponad rok czasu ostatnio minimum 50g dziennie, zazwyczaj 80 zawsze red
Aktualnie nie pije od 3 tygodni i jest zadziwiająco dobrze, spodziewałem się potężnego zgięcia a tu tylko lekka grypa
Ale przerzuciłem się na kode co parę dni
scalono - nv13
Ogólnie mając już tolerke wyjebana w kosmos zarzuciłem nowego sortu od mojego vendora i usnalem przed telewizorem z padem w ręku
Trafił się naprawdę mocny szajs
Vendor holenderski na k a kończy się na e
Polecam, jeden z czołowych w Europie
Niestety nie wysyłają do pl
Znacie jakieś inne fajne specyfiki które umilily by też tak grę nie wprowadzając psychicznego zamętu?
Niewiele jest substancji z tak różnymi opiniami na necie. Na bank, mnóstwo z nich to boty i sprzedawcy próbujący zrobić na tym hajs ("czystsza substancja, działa lepiej, dłużej, ekonomiczniej, mniej efektów ubocznych"). Pewnie z drugiej strony są też vendorzy zwykłego Kratomu starający się wywołać strach przed tą substancją ("łatwiej rzucało mi się heroinę niż to gówno").
Niektórzy piszą o tym, że ich usypia po kilkudziesięciu minutach, a inni z kolei, że to "Kratom bez zamuły". Czy opłacałoby się wzmacniać zwykły Kratom 7OH? Chyba nie. Tym bardziej, że dla kogoś kto bierze dawki po 20g taka przygoda mogłaby się okazać bardzo nieprzyjemna. Sam nie wiem.
edit: Chyba lepiej byłoby po prostu dać tabsa lub dwa 7OH w gratisie na spróbowanie.
A swoją drogą to występuje tolerancja krzyżowa w stronę z kratomu do kody a odwrotnie nie zauważyłem
24 czerwca 2024mlander pisze: @asenjo
Tak jak @Vetulani44 napisał. Z kody lepiej zejść redukując dawki. Nie bierzesz jakoś długo i dużo, więc nie powinno być problemu. Jak się boisz, to poszukaj agmatyny, która obniża tolerancję na opioidy, ewentualnie skołuj pregabalinę na pierwszych kilka dni odstawki.
Kratom jest super dla osób, które brały mocniejsze opioidy, mają przewlekłe bóle i depresję. Tylko wtedy bierzesz go stale i godzisz się na uzależnienie.
Jeśli jesteś bliski wpieprzenia się w kodeinę, to od kratomu uzależnisz się prawie na pewno.
A do wszystkich męczących o źródła, ludzie kochani, jesteście już pewnie na tym forum trochę czasu. Wchodzicie w dział Sprzedawcy+, potem w Clearnet, rozglądacie się i voila. Wszystko jest.
A więc zszedłem z 450 miligramów kody. Temperując po 15 co kilka dni. W okolicach 200. Wszedłem na 20g Kratomu i w zasadzie w tydzien do 0. Ostatnia dawka to było ok 100. Nastepnego dnia po prostu nie poszedłem do apteki : ).
Teraz ok 30g kratomu dziennie. W okolicach 10 gramów kratomu dziennie schodzenie jest w zasadzie niezauważalne jak dla mnie.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/4/4b7d0142-53ff-4708-bd31-1fc0a7dfdc49/zindaru.png?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250628%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250628T142302Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=4af479687d1c7d49848a8177989abbb1256c59ea89c72c35548a79620de3d4c4)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/obraz_2025-06-21_152357458.png)
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy
Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/kokoalfabet.jpg)
policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki
Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/zrzut_ekranu_z_2025-06-12_18-39-02.png)
Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood
Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...