Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Szefy, na początek przygody z kratomem (czerwonym) w jakie dawki celować? Parę lat wstecz sporo DHC i oxy brałem, przez ostatnie lata sporadycznie oxy, a ostatni raz jakieś 8 miesięcy temu. Dawka żeby przyjemnie się zrobić oscylowalała między 80 a 160 sniffem. Pozdrawiam serdecznie XD
Czuję się tak niepotrzebny, no i mój obraz długo malowany przez nich, ma same błędy jak informacje te które o mnie słyszeli, chyba wysiada mi błędnik, chyba upadam i nie mogę złapać poręczy... :tabletki:
  • 66 / 11 / 0
wczorajledzeppelin2 pisze:
Jest tu ktoś w długoletnim ciągu?
Tak, ja od września lece, obecnie około 40-50g białego dziennie w proszku, czasem w tabsach.

Mój vendor ma ostatnie 40kg kratomu i będzie kończył sprzedaż w ogóle, ale widzę że u innych czeskich vendorów temat jest dalej dostępny. Kojarzy ktoś czy to realny koniec kratomu z czech w Polsce, czy tylko ten jeden vendor się zawija?
Na początku roku poszedł art o zakazie sprzedaży kratomu w czechach, ale do czerwca kupowalem cały czas normalnie, bez problemu. Teraz chciałem zamówić biały i już nie był dostępny, zamówiłem zielony 1kg i napisałem zapytanie czy będzie biały, na co dostałem odpowiedź, że zostało ostatnie 40kg i już więcej nie będzie, ale bez szczegółów z czego to wynika :)

Jak ktoś kojarzy/zna temat to proszę o info :)

scalono - nv13
wczorajHa1un pisze:
Szefy, na początek przygody z kratomem (czerwonym) w jakie dawki celować?
ja zaczynałem od dawek ok 10g, a wynika to z tego, że zamieniłem kode i trampka na kratom.

Miałeś długą przerwe więc ja bym sugerowal 5 - 6g wrzucić i obserwować. On się szybko laduje, więc jak za 30-60min będzie słabo to dorzucić.
Kratom ma to do siebie, że pobudza i aktywizuje do pewnego momentu. Jak przesadzisz to będzie sedacja, czego ja osobiście nie lubię. A odcina aż się oczy zamykają na siedząco :)
Warto więc małymi kroczkami badać temat, tym bardziej jak masz przerwe od opio :)

Powodzenia!

scalono - nv13. Nie pisz posta pod postem
28 maja 2025ledzeppelin2 pisze:
Witam po 8 letniej przerwie w pisaniu na forum :-)
Witam, ja miałem dobre 17lat przerwy od forum :) działałem 2005-2007. Niestety z tamtych czasów pamiętam jedynie Kurvika, bo poznałem go osobiście :)

A co do wątku: ja obecnie od września jestem na kratomie, wcześniej trampek i koda w końskich dawkach (tramal do 2,5g na dobe). Osobiście, pamietając skrety po trampku i/lub kodzie boje się skręta po kratomie, a to nie wspomaga odstawienia. Tak jak z trampkiem było: najpieerw zajebiście, później już łykałem, żeby nie zdychać, tak teraz mam z kratomem: jem go żeby nie umrzeć na skręcie, ale czy działa tak jak na początku? no nie wiem :)

Mam normlane życie a dragi to mój second life. O tyle o ile w domu wiedzieli o tramalu (ataki padczki ciężko ukryć) tak nie wiedzą o kratomie, a jak dopadnie mnie skręt to raczej każdy będzie wiedział z czego.

Wyjade chyba w góry sam, na tydzień :) odchoruje i wróce :)

scalono, ostatnie ostrzeżenie - nv13
28 maja 2025jedziemynasanki pisze:
1) Podwyzszony ALT (62 przy normie 50)- oznacza to ze wątroba dostaje trochę po dupie. Enzymy działają i nie wpływa to pozytywnie przy dłuższym stosowaniu. Ale nie jest tak tragicznie jak przy alkoholu.
2) obniżony cukier (61 przy normie 70-99) No i tutaj z coraz dłuższym czasie stosowania kratomu czuje po organizmie tą hipoglikemie. Najczęściej jest to drżenie rąk, zawroty głowy, zimne poty. Czasem zdarza sie takie mrowienie w nogach. Jakby kuły mnie igiełki od środka.
Zwłaszcza jak wypiję dawkę rano na czczo.
Ciężko mi uwierzyć, że pogorszone wyniki masz od kratomu, powtórz badania za jakiś czas :) Ja żre kratom od września i wyniki mam cudowne! Nie ma porównań do wyników na tramalu, gdzie prolaktyna była mega wysoko, hematokryt zdecydowanie za mały.
28 maja 2025jedziemynasanki pisze:
Teraz pytanie do kogoś kto dłużej przyjmuje kratom.
1) Czy występowały jakieś skutki uboczne przy długotrwałym regularnym stosowaniu?
2) Czy tolerancja rośnie jakos zauważalnie? Bo ja od 2 miesięcy przyjmuje dawkę 7g-7g-7g
Czasami omijam tą wieczorna. I cały czas kratom działa dobrze. Nie potrzebuje zwiększać dawki ani częstotliwości.
1. U mnie nie ma skutków samego przyjmowania. Jedynie częstsze wymioty, ale zauważam, że jak zjem proszek i zjem coś po nim to wchodzi lepiej. Jednorazowo przyjmuje ok 10-15g kratomu.Takich wrzutek mam ze 4-5 w ciągu dnia. Wiadomo, czasem zjem 5g, czasem 20, ale średnio te 50g dziennie wchodzi.
2. Tolerancja rośnie szybko, a przynajmniej u mnie. w 9 miesięcy przeszedłem od 10g do 50g na dobe. Wielu razy żałuje, bo chciałem po prostu poczuć mocniejszą euforie a jedyne co mnie dopadło to nielubiana przeze mnie sedacja :) tak mocna, że oczy na stojąco się zamykały.
Im szybciej będziesz zwiększał dawkę tym szybciej będzie rosła tolerka - jesli masz swój system, który działa to trzymaj sie go :)

Powodzenia:)

WARN - przegiąłeś w pisaniu postów pod sobą - nv13
20 maja 2025FotherMucker pisze:
Powinno ładnie potrzepac. Ja miałem parę lat na opio i zadziałało elegancko zwłaszcza biały. Te zioło działa na wiele receptorów, tylko w drugą stronę już nie zadziała. Byś musiał odczekać z tydzień po kratomie, żeby jakieś opio zadziałało bo tylko smyrnie.
Po kratomie żebym coś poczuł to muszę zjeść 20-40 oxy albo 150 trampka i nadal to jest nie to. A normalnie wystarczyłoby mi 5-10 oxy i 50 trampka.
U mnie tak to nie działa. Ja wrzucam kratom rano, popołudniu kodeine - i oba działają, choć wrzuta kodeiny osłabia kratom, a dorzucenie kratomu do kodeiny daje bardziej sedacyjne odczucie. Ale działa. Nie próbowałem z innymi opio, bo na kratomie jestem właśnie po to, aby nie pizgać tramalu ... ale wychodzi na to, że wpierdoliłem się w kratom xD
-- 𝖀𝖟𝖆𝖑𝖊𝖟̇𝖓𝖎𝖊𝖓𝖎𝖊 𝖙𝖔 𝖏𝖆𝖐 𝖗𝖔𝖘𝖞𝖏𝖘𝖐𝖆 𝖗𝖚𝖑𝖊𝖙𝖐𝖆 𝖓𝖆ł𝖆𝖉𝖔𝖜𝖆𝖓𝖞𝖒 𝖌𝖑𝖔𝖐𝖎𝖊𝖒 --
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.