Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1511 / 239 / 0
@GermanskiOprawca antydepresanty biorę na stałe od 20 lat, neuroleptyki tylko kiedy jest potrzeba. Niedawno była, wjechał sulpiryd i jest git.

Jeszcze jest jeden dobry neuro, flupentiksol. W małych dawkach działa przeciwdepresyjnie i anksjolitycznie, zupełnie nie usypia tylko aktywizuje.
  • 1000 / 269 / 0
@zburzony

A właśnie tego flupentiksolu nie spróbowałem, ale chuj już - mam bupropion na aktywizacje i się rozkręca gdzieś tam powoli. Ja mam tylko ami z neuro i już nie chcę dokładać, zresztą od chuja leków mam i starczy xD

@kropka855

[ external image ]
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1511 / 239 / 0
Nie brałem parę tygodni sulpirydu, wczoraj zacząłem znowu dopiero. Myślę że powinien mi trochę pomóc stanąć na nogi po ostatnich ekscesach z fetą bo całą kurację lekami zjebałem w pizdu, o wiele za grubo było. Biorę 400 mg, liczę na wyrwanie się z apatii i depresji, braku energii i woli życia przy użyciu sulpirydu i pozostałych leków.
  • 106 / 14 / 2
magik z programu substy mi wypisał ten Sulpiryd i że mam brać pół tabsa 50mg czyli 25mg na dzień

czy taka mała dawka cos wpłynie na metabolizm i apetyt? ewentualnie na wagę? staram się schudnąć to no nie za bardzo by było gdyby mi to ten lek utrudniał
Wyślij mi PMkę, a wyjawię Ci, kogo najlepiej unikać : )
  • 1511 / 239 / 0
@trupiwrak przy takiej dawce nic ci nie grozi. Część ludzi wcale na nim nie tyje jak ja, biorę 400 mg i wszystko git.
  • 766 / 94 / 22
Wspaniały lek na "urojenia ksobne", czyli wrażenie, że mówią wokół o tobie. To jeszcze nie schiza, ale strasznie upierdliwa dolegliwość, człowiek się poci i unika ludzi. Biorę 2 x po 100 mg. Polecam ten lek, bo dodatkowo aktywizuje i daje napęd.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 19 Jun 2025 01:26:01 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750296312'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.