Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1598 / 255 / 0
@GermanskiOprawca antydepresanty biorę na stałe od 20 lat, neuroleptyki tylko kiedy jest potrzeba. Niedawno była, wjechał sulpiryd i jest git.

Jeszcze jest jeden dobry neuro, flupentiksol. W małych dawkach działa przeciwdepresyjnie i anksjolitycznie, zupełnie nie usypia tylko aktywizuje.
  • 1007 / 273 / 0
@zburzony

A właśnie tego flupentiksolu nie spróbowałem, ale chuj już - mam bupropion na aktywizacje i się rozkręca gdzieś tam powoli. Ja mam tylko ami z neuro i już nie chcę dokładać, zresztą od chuja leków mam i starczy xD

@kropka855

[ external image ]
  • 1598 / 255 / 0
Nie brałem parę tygodni sulpirydu, wczoraj zacząłem znowu dopiero. Myślę że powinien mi trochę pomóc stanąć na nogi po ostatnich ekscesach z fetą bo całą kurację lekami zjebałem w pizdu, o wiele za grubo było. Biorę 400 mg, liczę na wyrwanie się z apatii i depresji, braku energii i woli życia przy użyciu sulpirydu i pozostałych leków.
  • 107 / 15 / 2
magik z programu substy mi wypisał ten Sulpiryd i że mam brać pół tabsa 50mg czyli 25mg na dzień

czy taka mała dawka cos wpłynie na metabolizm i apetyt? ewentualnie na wagę? staram się schudnąć to no nie za bardzo by było gdyby mi to ten lek utrudniał
Wyślij mi PMkę, a wyjawię Ci, kogo najlepiej unikać : )
  • 1598 / 255 / 0
@trupiwrak przy takiej dawce nic ci nie grozi. Część ludzi wcale na nim nie tyje jak ja, biorę 400 mg i wszystko git.
  • 804 / 102 / 22
Wspaniały lek na "urojenia ksobne", czyli wrażenie, że mówią wokół o tobie. To jeszcze nie schiza, ale strasznie upierdliwa dolegliwość, człowiek się poci i unika ludzi. Biorę 2 x po 100 mg. Polecam ten lek, bo dodatkowo aktywizuje i daje napęd.
  • 1598 / 255 / 0
@global108 przypomniałeś mi, to stwierdził u mnie lekarz kiedy nie miałem jeszcze 20 lat. Nie powiem ta ksobność była u mnie zajebiście silną wtedy, ledwo mogłem gdzieś wyjść bo ciągle zły albo wystraszony i speszony. Na szczęście z czasem zaakceptowałem to że jest niemożliwe żeby wszyscy na mnie zwracali uwagę tak bardzo. Poprawiło się to kiedy zacząłem brać na stałe antydepresanty, teraz biorąc sulpiryd i wcześniej amisulpryd ten problem prawie nie występuje. W ogóle te dwa leki ograniczyły u mnie gonitwę myśli i ich nadmiar przez co stałem się spokojniejszy.
  • 107 / 15 / 2
@zburzony

rzeczywiscie, masz racje z tym apetytem (i tyciem mam nadzieje tez), w porównaniu do kwetiapiny (od której zamienia się człowiek w jakiegoś super gloda) to w ogóle nie czuje się zwiększenia apetytu. Oczywiscie magik nfz sie pomylił i wypisał mi 200mg zamiast 50mg (wtf?) wiec musze jakoś to dzielić nożyczkami, oczywiście nie zrobili podziałki na tabletce bo po co 🤡
Wyślij mi PMkę, a wyjawię Ci, kogo najlepiej unikać : )
  • 1598 / 255 / 0
@trupiwrak jeśli masz taką sytuację to w aptece powiesz że chcesz to wykupić ale 4 opakowania po 50 mg, nie mogą odmówić a jeśli to będą w chuja lecieć. Wiele razy tak wykupywałem leki po swojemu i nigdy nie było kręcenia nosem.
Nigdy nie czułem zwiększonego apetytu po silpirydzie, prawdę mówiąc na żadnym neuroleptyku poza flupentiksolem.
  • 1 / 2 / 0
Polecam wszystkim sulpiryd!
Biorę 150mg, jest to jedyny neuroleptyk, który dobrze na mnie działa, czuje przyjemną aktywizacje, brak urojeń ksobnych.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.