@xwojax kiedy zacząłem brać pożyczki planowałem je spłacać i przez jakiś czas to robiłem, wiedziałem też że to fatalny pomysł i bałem się co będzie. Ale szybko zacząłem mieć to totalnie w dupie i brałem ile wlezie skąd się dało, zero myślenia o konsekwencjach.
Statystyki mówią, że coraz więcej osób bierze pożyczki po prostu na życie bo jesteśmy kurwa jako naród biedni. Jeśli ktoś wpada w tą przeklętą spiralę w taki sposób to jest po stokroć tragiczniejsze i przykre niż jakikolwiek narkoman z długiem 15k.
Tymczasem salony się cieszą bo w jakiejś zagranicznej gazecie napisali, że PKB rośnie xDD
23 października 2020Dualizm22 pisze: CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
Nic głupiego ani złego po tym nie odjebałem, po prostu czułem się fatalnie w konsekwencji spożycia tej substancji. Już na zwale po metkacie czułem się lepiej i bardziej sobą.
Ważniejsze niż "Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy".
PS Gdybym nadal chlał to prędzej czy później bym się najlepszym podzielił, na szczęście zdrowie już nie pozwala i melanże do spodu są niemożliwe.
15 czerwca 2025zburzony pisze: Cóż, ja kradłem po sklepach na przykład, próbowałem się włamywać do mieszkań, czaiłem się w krzakach żeby kogoś obrabować,
„...obcej osobie krzywdy nie zrobiłem, nikogo nie wjebałem w ćpanie.” także tego, prawdziwy anioł
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.